Διαμαντής Καρασούλας: Κριτική φόρων ακινήτων της ληστοσυμμορίας των Σταλινοτσολιάδων Μπένυ-Σαμαρά

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κριτική φόρων ακινήτων της ληστοσυμμορίας των Σταλινοτσολιάδων Μπένυ-Σαμαρά


Του Μιχάλη Δέλτα

Μετά από μόχθους μιας ζωής απέκτησες ένα ακίνητο (αγροτεμάχιο ή σπίτι) πληρώνοντας την αγοραία αξία του και τους φόρους μεταβίβασης του ακινήτου συν την αποζημίωση του συμβολαιογράφου και έτσι το ακίνητο πέρασε στην κυριότητα σου. Υπόψη το ακίνητο υποτιμάται κατά 3% σε ετήσια βάση κατά μέσο όρο. Μόλις το απέκτησες ξεκίνησες να πληρώνεις φόρους που επιβαρύνουν το ακίνητο ενώ αυτό δεν σου παράγει εισόδημα. 


Δηλαδή αμέσως μόλις απέκτησες το ακίνητο η κυριότητα του δεν πέρασε στο όνομα σου αλλά μεταβιβάστηκε εκ νέου στο κράτος, το οποίο στην ουσία στο μισθώνει με leasing, με ενοίκιο ίσον με τον ΦΑΠ για το ακίνητο, και η ενοικίαση ισχύει στο διηνεκές. Σε κάποια φάση μεταβιβάζεις το ακίνητο στο παιδί σου και πληρώνεις ξανά τους τρέχοντες φόρους μεταβίβασης ακινήτου στο σταλινικό κράτος συν το κόστος του συμβολαιογράφου. 

Αν το ακίνητο μείνει στην κατοχή της οικογένειας για 40 έτη, η ολική υποτίμηση που θα έχει υποστεί θα ισούται με  (1+0,03)^40 ,όπου ^= ύψωση σε δύναμη ,θα έχει κοστίσει την αγοραία αξία του σε τιμές του έτους πώλησης και θα έχει πληρωθεί στο κράτος μέσω των φόρων ακίνητης περιουσίας καμιά δεκαριά φορές, ενώ αυτό δεν παρήγαγε ούτε ένα ευρώ εισοδήματος.

Εν ολίγοις το σταλινικό κράτος φορολογεί ένα ακίνητο στο διηνεκές χωρίς αυτό να παράγει καθόλου εισόδημα και χωρίς να εξετάσει το μπολσεβίκικο κράτος αν το ακίνητο μπορεί εν δυνάμει να παράγει επιπρόσθετη αξία, για λόγους που έχουν να κάνουν με την περιοχή ή τη μορφολογία του εδάφους ή γιατί έτσι αποφάσισε ο κύριος του.


Το σύγχρονο σοβιετικό ‘’ελληνικό’’ κράτος θέτει τρεις ενστάσεις σε αυτό το σημείο:

1) Το σταλινικό κράτος της ληστοσυμμορίας Σαμαρά, σου λέει ,ότι αυτός ο φόρος είναι κίνητρο για την αξιοποίηση του ακινήτου. Μα αν ο κύριος του ακινήτου δεν το αξιοποιεί και το μισθώσει ή το πουλήσει σε κάποιον που προτίθεται να το αξιοποιήσει, ΚΑΙ ο αγοραστής θα πληρώσει τον ίδιο φόρο συν τα κόστη μεταβίβασης, συμβολαιογράφου και τα κόστη μετατροπής-προσαρμογής του ακινήτου στην παραγωγική διαδικασία. Μπορεί σε δεύτερο χρόνο να έχει φοροελαφρύνσεις από την δραστηριότητα του και επιστροφή φόρου, αλλά πάντοτε ετεροχρονισμένα και σε καθεστώς αβεβαιότητας, μιας και το φορολογικό καθεστώς είναι ρευστό λόγω της σχιζοφρένειας των οικονομικά αγραμμάτων της Τρόικας που εθνοκτονεί τους λαούς της ΕΕ υπό την εποπτεία της μπολσεβίκας Μέρκελ.

2) ’’Μα όλα τα σύγχρονα κράτη φορολογούν τα ακίνητα’’. Αν τα σύγχρονα κράτη αποφασίσουν να αυτομολήσουν θα το πράξουμε και εμείς; Επίσης τα σύγχρονα κράτη έχουν τις προϋποθέσεις και οι πολίτες τους πραγματικούς μισθούς για να αποπληρώσουν τα βάρη των ακινήτων, ενώ σε εμάς επί 5 χρόνια φτάσαμε τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών στο αμήν, μιας και έχουμε ξεπεράσει το σημείο καμπής της καμπύλης του Laffer, όπου και η ύφεση παραμένει ζοφερή και τα κρατικά έσοδα μειώνονται από τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές. Δημιουργείς όλες τις υφεσιογενείς συνθήκες ώστε ο άλλος να μην είναι φερέγγυος και να μη δύναται να αποπληρώσει τις οφειλές του στις τράπεζες και στο δημόσιο και μετά του λες όλα τα σύγχρονα κράτη πράττουν ακριβώς το ίδιο. 

Ναι ρε μαλάκα κρατικιστή αλλά τα σύγχρονα κράτη ουδέποτε είχαν έξι έτη συνεχούς ύφεσης,27% επίσημη ανεργία και ουδέποτε εν καιρώ ειρήνης έχασαν το 1/3 του ΑΕΠ τους και έπεται και συνέχεια. Αυτά δεν τα έκανε η παγκόσμια κρίση, που ακόμα είναι εν εξελίξει, αλλά τα έκανες εσύ στην προσπάθεια σου να διατηρήσεις τον βολεμένο εκλογικό στρατό σου στο δημόσιο και να πληρώνεις  εργολάβους, υπερτιμολογώντας τις δραστηριότητες σου για να σου μένουν και στην τσέπη αφού ικανοποιηθεί ο εργολάβος. Πχ ενώ έχουμε τόσα ακίνητα του δημοσίου που κάθονται και ξεροσταλιάζουν , το σταλινικό κράτος στεγάζει τα βυζιά της Κεφαλογιάννη, νοικιάζοντας από τρίτο εργολάβο-πελάτη ένα ακίνητο για 110.000€ το μήνα για το υπουργείο τουρισμού.   1.320.000€ μας κοστίζουν τα βυζιά της Κεφαλογιάννη συν τα υπόλοιπα έξοδα. Αν τα λεφτά ήταν δικά τους δεν θα έκαναν την ίδια διαχείριση οι πούστηδες του κερατά.

3) Μια τρίτη ένσταση που θα μπορούσε να εγείρει  το μπολσεβίκικο κράτος της ληστοσυμμορίας Μπένυ-Σαμαρά είναι ότι οι φόροι που πληρώνεις σε ακίνητα (που δεν παράγουν εισόδημα) πάνε για τη χρηματοδότηση των νομικών υπηρεσιών(δικαστήρια)  και της προστασίας που σου παρέχει η αστυνομία στην περίπτωση σφετερισμού, καταστροφής ή παρενόχλησης  του ακινήτου από τρίτους. Αυτές οι υπηρεσίες, καθώς και οι δομές που τις στεγάζουν, χρηματοδοτούνται από τους γενικούς φόρους εισοδήματος (φόροι sui generis ) και οι φόροι ακινήτων δεν αποτελούν δασμούς ad hoc για τη χρηματοδότηση αυτών των συγκεκριμένων υπηρεσιών, μιας και αυτές παρέχονται και στους μη κατόχους ακινήτων με την ίδια ένταση και ποιότητα.


Έχουμε λοιπόν με όλα τα παραπάνω μια βίαιη μετατόπιση της ρευστότητας από τα νοικοκυριά, οπότε και από την αγορά, στα δημόσια ταμεία των μπολσεβίκων, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση των βολεμένων κομματόσκυλων, το κέρδος των  εργολάβων του δικομματισμού, των κεκτημένων των  συνδικαλιστών που μασαμπουκιάζουν με δέκα μασέλες για να κάνουν απεργίες  και των δολίων  ΜΚΟ.

Το σωστό μέτρο για την αξιοποίηση των ακινήτων είναι αυτό που είπε ο Καρατζαφέρης ‘’χωράφι που δεν οργώνεται, και γενικώς ακίνητο που δεν αξιοποιείται, θα υπερφορολογείται’’. Το κράτος θα πρέπει να είναι όσο μικρότερο γίνεται, χωρίς σπατάλες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος ,και θα διατηρεί τις δομές του, που θα είναι ανάλογες με το ύψος της οικονομίας, με τα χρήματα που θα εισπράττει από την πραγματική οικονομία φορολογώντας εξολοκλήρου  τις δραστηριότητες που παράγουν εισόδημα .Τα δε παρόντα ποσά που αποτελούν τους φόρους στα ακίνητα θα μετατραπούν σε τζίρο στις επιχειρήσεις και οπότε σε θέσεις εργασίας αυξάνοντας έτη περαιτέρω τα κρατικά έσοδα από φόρους εισοδήματος.

 Με την αναστήλωση της κοινωνίας θα μπορείς να μειώσεις και τις δαπάνες που συσχετίζονται με την αναδιανομή του εισοδήματος  και τότε και μόνο τότε θα έχεις βιώσιμα πρωτογενή πλεονάσματα που θα σε βοηθήσουν να ασκήσεις κοινωνική πολιτική χωρίς δανεικά  και παράλληλα να μειώνεται και το δημόσιο χρέος σου. Η ληστοσυμμορία του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΑΕ δεν το θέλει αυτό μιας και έτσι θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης.Θέλει ένα μεγάλο κράτος με πολλά βολεμένα ψηφαλάκια που να ψηφίζουν στο διηνεκές τους ρουφιάνους ευεργέτες τους και να καβατζώνουν δημόσιο χρήμα με καπέλο οι εργολάβοι και οι λομπίστες που πρωτίστως έχουν πληρώσει την πολιτική καμπάνια των ρουφιάνων πολιτικάντηδων.

Εσύ μαλάκα αναγνώστη θα πληρώνεις το κόστος της χλιδής τους στο διηνεκές γιατί δεν έχεις την πολιτική σκέψη,τη νοητική επάρκεια και το σθένος  να αποτινάξεις από πάνω σου αυτή την μπασταρδοκρατία. Για να καταλάβει κανείς το εύρος της πολιτικής ανεπάρκειας του μη βολεμένου εκλογικού σώματος,αρκεί να δει πως τους χαρακτηρίζουν: ''Νεοφιλελεύθερους,νεοφιλελεύθερα μέτρα,καπιταλιστές δεξιούς''.Καμία σχέση δεν έχουν ούτε με τη δεξιά πολιτική και σκέψη,ούτε είναι φιλελεύθεροι αλλά Σταλινοτσολιάδες φορομπήχτες μπολσεβίκοι που γενοκτονούν το ελληνικό έθνος για να διασώσουν τα τσιφλίκια του παρελθόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου