Διαμαντής Καρασούλας: Παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις


«Θέλουν να εξαφανίσουν τους Αγρότες»
Ακούγοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2014 να μιλάει για τα τεράστια επιτεύγματα της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα πίστεψα για μια στιγμή πως μιλάει για τους αγρότες της Ισπανίας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.
 Ίσως οι αγρότες που συναντά ο κ.υπουργός στο Κολωνάκι να μην έχουν προβλήματα. Γιατί οι αγρότες που γνωρίζω εγώ στην Ηλεία αλλά και οι αγρότες ολόκληρης της Ελλάδας βρίσκονται σε 
χειρότερη οικονομική κατάσταση από ποτέ. 

Εκτός από το ακριβό ευρώ που καθιστά ακριβά τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, εκτός από τις διεθνής οικονομικές συνθήκες που πλήττουν την ελληνική και παγκόσμια αγορά, έρχεται η κυβέρνηση τη συμφοράς εφαρμόζοντας μια αγροτική πολιτική που όχι μόνο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά αντίθετα σκοτώνει οικονομικά τους αγρότες. 


Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων παραμένουν ίδιες εδώ και δεκαετίες και την ίδια ώρα το κόστος παραγωγής αυξάνεται χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο καθιστώντας τη μία καλλιέργεια μετά την άλλη μη συμφέρουσα. Οι τρομερές αυξήσεις στα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, ζωοτροφές, φυτοφάρμακα), οι τεράστια αύξηση στο αγροτικό ρεύμα και η μη χορήγηση φθηνού πετρελαίου, έχουν οδηγήσει τους αγρότες στην απελπισία. Έχουν καταντήσει να δουλεύουν για την ΔΕΗ και τις εταιρίες φυτοφαρμάκων!  


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιβάλλει την ένταξη των αγροτών στον κώδικα βιβλίων και στοιχείων, επιβάλλει μικρότερη ή μεγαλύτερη φορολόγηση σε κάθε στρέμμα αγροτικής γης, οι απαιτήσεις του ΕΛΓΑ συνεχώς αυξάνονται χωρίς να δίνονται όμως οι ανάλογες αποζημιώσεις στους αγρότες ενώ σχεδιάζεται η αύξηση μέχρι και 157% του αγροτικού ρεύματος για να καλυφθούν οι ζημιές της ΔΕΗ από τα "κόλπα" με τα φωτοβολταϊκά. 


Πρόκειται για μια πολιτική που σκοτώνει οικονομικά τους αγρότες και ταυτόχρονα διώχνει τους νέους από τα χωράφια τους σε μια περίοδο που η ενασχόληση με την γεωργία θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά στην μείωση της ανεργίας των νέων που έχει φτάσει το 60%. Την στιγμή που μιλάμε, μεγάλο μέρος πορτοκαλιών σε περιοχές της Ηλείας είναι ακόμα αδιάθετο με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση ενώ το υπουργείο οικονομικών οφείλει ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ σε αγρότες της Ηλείας.

Είναι γεγονός πως οι αγρότες του Νομού μας αδυνατούν εδώ και δεκαετίες να συγκροτήσουν ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο που θα ταρακουνήσει τους κυβερνώντες. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνει πράξη;

«Κόβουν το ρεύμα σε πολύτεκνες οικογένειες όταν κόμματα και επιχειρηματίες χρωστάνε εκατομμύρια στην ΔΕΗ»

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων από την πολιτική της τριτοκοσμικής ανάπτυξης που επιβάλλουν εδώ και τέσσερα χρόνια στη Χώρα μας τα κοράκια της διεθνούς τοκογλυφίας έχει οδηγήσει σε έκρηξη των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος σε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει γίνει διακοπή ρεύματος σε 135.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Χώρα(!). Η κατάσταση είναι οδυνηρή και χρειάστηκε να χαθούν ζωές από τα μαγκάλια για αντιληφθούν οι κυβερνώντες σε τι κατάντια έχουν οδηγήσει την άλλοτε υπερήφανη και αξιοπρεπή ελληνική κοινωνία.

Το όψιμο ενδιαφέρον τους για το δράμα των χιλιάδων συμπολιτών μας που ζουν μέσα στο κρύο και το σκοτάδι είναι ασφαλώς υποκριτικό. Είναι ανάλγητοι και ψυχροί υπηρέτες τραπεζικών και επιχειρηματικών συμφερόντων οι οποίοι τους δίνουν ακόμα τις τελευταίες ανάσες πολιτικής επιβίωσης. Κόβουν το ρεύμα σε φτωχές και πολύτεκνες οικογένειες και την ίδια ώρα τα κόμματά τους χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ στην ΔΕΗ! 
Είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι η ΝΔ χρωστάει 560.000 ευρώ στην ΔΕΗ για τα κεντρικά της γραφεία στη Συγγρού; Είναι αλήθεια ή ψέμματα ότι μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και μεγάλοι και ισχυροί επιχειρηματίες χρωστούν χιλιάδες ευρώ στη ΔΕΗ αλλά δεν τολμά κανείς να τους κόψει το ρεύμα γιατί τους προστατεύει η κυβέρνηση;  Ας μας απαντήσουν πόσα χρωστάνε τα κόμματα στην ΔΕΗ. (Δεν μιλάμε για τα εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτα δάνεια των κομμάτων που έστειλαν στον τάφο την Αγροτική Τράπεζα). Ας κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα στα κόμματα. Τολμάει;

Δεν είναι αντικοινωνικό αλλά εγκληματικό να κόβεται το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους ολοένα και πιο "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ προτιμώντας να αγοράσουν ψωμί για τα παιδιά τους με τα τελευταία κέρματα που άφησε στην τσέπη τους η φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης. Είναι αδιανόητο σε περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης να κόβεται ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ηλεκτρικό ρεύμα από οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια, όπως προστάτευε τους επιχειρηματίες σας. 

"Ήρθε η ώρα να αποδείξουν οι Βουλευτές, αν βάζουν την Ηλεία πάνω απ' τις καρέκλες τους"


"Ολυμπιά οδός τέλος για την Ηλεία" μας είπε ο υπουργός Υποδομών στο κακοστημένο θέατρο της περασμένης Δευτέρας με τους Βουλευτές του Νομού. Μια σύσκεψη η οποία έγινε για να μας πείσουν, ο μεν κ.Χρυσοχοίδης ότι κάποια στιγμή το έργο θα γίνει και στην Ηλεία, οι δε βουλευτές μας ότι αγωνίζονται για το θέμα της Ολυμπίας Οδού. Δεν έπεισαν κανέναν.

Η πραγματικότητα είναι ότι εξαιρείται ΟΡΙΣΤΙΚΑ από την νέα σύμβαση παραχώρησης για την επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων,  το τμήμα   Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα. Επίσης, είναι το μόνο τμήμα που «κόβεται», μετά από τις «σκληρές διαπραγματεύσεις» που έγιναν, κατά τον υπουργό. Ως συνήθως δηλαδή η Ηλεία είναι ο μόνιμος χαμένος της υπόθεσης, ο φτωχός συγγενής.

Ο κ.Χρυσοχοίδης μας είπε  ότι το τμήμα της Ηλείας θα υλοποιηθεί ως δημόσιο έργο αλλά από τα κονδύλια του τομεακού προγράμματος του ΕΣΠΑ 2014 -2020. Παραμύθια για να εξασφαλίσει την ψήφο των Βουλευτών της Ηλείας στη νέα σύμβαση για την Ολυμπία Οδό και φυσικά να εξαπατήσουν από κοινού τους πολίτες της Ηλείας και να υφαρπάξουν την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές.

Τα ψέμματα τελείωσαν κύριοι Βουλευτές. Η ανεπάρκειά σας, έφερε το θέμα της Ολυμπίας Οδού -όπως και τόσα άλλα- στο σημερινό αδιέξοδο. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξετε αν βάζεται πάνω από όλα την ανάπτυξη και το μέλλον της Ηλείας ή τις καρέκλες σας. Για πρώτη φορά κάντε το καθήκον σας απέναντι στο τόπο σας, τους πολίτες που σας ψήφισαν και τα παιδιά της Ηλείας. Απαιτείστε να έρθει στη Βουλή η αρχική σύμβαση, με την υλοποίηση ολόκληρου του έργου αλλιώς παραιτηθείτε. Το μοναδικό σας όπλο πλέον είναι η παραίτησή σας. Η νέα καταδίκη της Ηλείας στην απομόνωση και το μαρασμό θα φέρει τις υπογραφές σας.

"Θέλουν να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων"
More Sharing Servic
Ακούσαμε πρόσφατα από τους δανειστές μας ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι υψηλό (75%) και  θα το ακούμε συχνότερα από δω και πέρα. Ακούσαμε επίσης από τον Βουλευτή της ΝΔ κ.Βαρβιτσιώτη ότι "όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους για το σπίτι του να το πουλήσει" και πριν λίγες ημέρες ακούσαμε απ' τον υπουργό Υγείας ότι "οι φόροι είναι για το καλό μας, γιατί θα αναγκάσουν τους Έλληνες να αξιοποιήσουν ή να πουλήσουν τα ακίνητά τους".
Τί τους ενοχλεί λοιπόν; Το σπίτι του Έλληνα. Με τα χαράτσια και τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους των ακινήτων το κόστος της ατομικής ιδιοκτησίας έχει καταστεί ήδη δυσβάστακτο για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί τραγικά οι φόροι στην ιδιωτική περιουσία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Συγκεκριμένα, το 2009 τα φορολογικά έσοδα του Κράτους από τα ακίνητα ήταν 526 εκατομμύρια ευρώ και το 2012 έφτασαν τα 2,75 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος του υπουργείου οικονομικών για το 2014 είναι τα 3,6 δισ! Έχουμε να κάνουμε με φορολογική εξόντωση των ελληνικών οικογενειών που οδηγεί ολοένα και περισσσότερα νοικοκυριά στη χρεοκοπία.
Τα περιβόητο "χαράτσι" του Βενιζέλου το οποίο θα καταργούσε ο Σαμαράς, όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά έγινε νόμιμος και μόνιμος φόρος στα ακίνητα. Και μετά από αυτό, η κυβέρνηση ζητάει τώρα την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για σεισμούς και... καταποντισμούς, από το 2014, δηλαδή νέο, δυσβάστακτο φόρο για τα σπίτια των Ελλήνων! Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει το 2014 τη χαριστική βολή στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που παγιδεύει όσους έχουν αστικά ακίνητα (και κυρίως μονοκατοικίες), τους κατόχους αγροτεμαχίων (που σήμερα είναι αφορολόγητα) αλλά και τις αρδευόμενες εκτάσεις σε όλη τη χώρα παρά τα σύστολα ψεύδη του Στουρνάρα.
Την ίδια ώρα το συνολικό ύψος των στεγαστικών δανείων υπολογίζεται γύρω στα 72 δις ευρώ. Από αυτά, επισφαλή έχουν καταστεί τα 17 δις - κάτι λιγότερο, δηλαδή, από το 25% των δανείων όταν μέχρι το 2010 τα "κόκκινα δανεια" ήταν μόνο το 8%. Αντιλαμβάνεται ο καθένας μας που θα φτάσει η στάση πληρωμών των δανείων με την νέα φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης...
Ακόμα κι εκείνα τα νοικοκυριά που σήμερα δείχνουν να αντέχουν οριακά, με τη φορολογική αυτή επίθεση και τις συνεχείς απαιτήσεις της κυβέρνησης θα βρεθούν χρεομένα. Τότε θα αναγκαστούν να παραδώσουν το σπίτι τους για να ξεπληρώσουν. Η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων είναι δυστυχώς προαποφασισμένη και προσχεδιασμένη και μόνο η δική μας αντίσταση μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους. 
«Η Ηλεία πάσχει από έλλειψη πολιτικής εκπροσώπησης»

«Αυτό που γίνεται στη Μεσσηνία, πρέπει να γίνει σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλη την Ελλάδα» είπε την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Χατζηδάκης αναφερόμενος στην τεράστια αναπτυξη που παρουσιάζει ο γειτονικός Νομός. Είναι γεγονός ότι τα προϊόντα της Μεσσηνίας κατακτούν όλο και περισσότερο τις ξένες αγορές ενώ οι αεροπορικές αφίξεις στη Μεσσηνία σημείωσαν φέτος αύξηση-ρεκόρ κατά 44%. 


Βλέποντας ακόμα την ολοκλήρωση -εν καιρώ κρίσης- του αυτοκινητόδρομου στη Μεσσηνία, το Αεροδρόμιο, το Πανεπιστήμιο, το ΤΕΙ, το λιμάνι, τις εργασίες ολοκλήρωσης του δυτικού Μεσσηνιακού αυτοκινητόδρομου, τη μεγάλη ιδιωτική επένδυση της Πύλου και τη σοβαρή πιθανότητα η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, Μεσσήνης, Πύλου, Κυπαρισσίας, να αποκτήσει τοπικό προαστιακό Σιδηρόδρομο αναρωτιέται κανείς: Η Ηλεία ποιά κατάρα κουβαλάει και είναι σε αυτό το τέλμα; Τί φταίει και αντί ο Νομός να κάνει ένα βήμα μπροστά, μετράει κάθε μέρα και μία νέα απώλεια, ένα καινούργιο πλήγμα;

Γιατί τόσα χρόνια δεν εκμεταλλευτήκαμε τα τεράστια πλεονεκτήματα του ευλογημένου αυτού τόπου; Γιατί δεν αξιοποιήσαμε ποτέ τον φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο της Ηλείας; Σε τί υστερεί ο Νομός μας έναντι της Μεσσηνίας; Σε τίποτα ασφαλώς. Έχουμε αναμφισβήτητα μεγαλύτερο φυσικό πλούτο, έχουμε μεγαλύτερες αναπτυξιακές προϋποθέσεις, έχουμε τεράστιους πολιτιστικούς θυσαυρούς και κυρίως: Έχουμε το ισχυρότερο "brand name" στον κόσμο: Την Αρχαία Ολυμπία. Γιατί λοιπόν όλα αυτά ρημάζουν, μένουν ανεκμετάλλευτα αντί  να δίνουν στην Ηλεία την αναπτυξιακή πρωτιά που θα έπρεπε να κατέχει σε ολόκληρη την Ελλάδα;

Η απάντηση είναι αυτονόητη: Το ένα και μοναδικό πρόβλημα της Ηλείας είναι η έλλειψη πολιτικής εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα. Δυστυχώς, την τελευταία εικοσαετία των μεγάλων αλλαγών στην Χώρα η Ηλεία εγκλωβίστηκε σε ένα ένα πολιτικό προσωπικό μιας ομάδας 20 - 30 ανθρώπων οι οποίοι ανακυκλώνονται στις πολιτικές θέσεις, παριστάνοντας πότε τον δήμαρχο, πότε το νομάρχη και πότε τον βουλευτή. Τα ίδια ακριβώς πρόσωπα, που εναλλάσονται στα δημόσια αξιώματα. 

Αυτό το πολιτικό προσωπικό με τα συγκεκριμένα ονόματα που ηχούν στα αυτιά μας μονότονα τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι τα βαρίδια που κρατούν την Ηλεία στον πάτο της υπανάπτυξης και το τέλμα. Η εγκληματική τους απουσία από τις εξελείξεις και η ανεπάρκειά τους για την οποιαδήποτε διεκδίκηση, καταδίκασαν την Ηλεία στην υποβάθμιση, την αποκοπή της από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ανεργία και την φτωχοποίηση των πολιτών της. Ένα πολιτικό προσωπικό κατώτερο των περιστάσεων, υπόλογο για την κατάντια της Ηλείας που καταφέρνει να επιβιώνει ακόμα, επικαλούμενο τα ρουσφέτια του παρελθόντως και τις κούφιες υποσχέσεις του μέλλοντος.
Επειδή όμως όλη αυτή η παρέα, δεν διοικεί από μόνη της αλλά με την δική μας ψήφο, όταν αποφασίσουμε εμείς να αλλάξουμε νοοτροποία, τότε θα αλλάξουν και οι προϋποθέσεις και οι προοπτικές για την Ηλεία και τον λαό της. Ας διδαχθούμε από την Μεσσηνία...

"Μειώστε τώρα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης"

Φτάσαμε στην 15η Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης κι ακόμα οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ενώ οι πρατηριούχοι αρνούνται να πουλήσουν πετρέλαιο σε αυτές τις τιμές.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις στα οικονομικά για να καταλάβει ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν ένα μέτρο το οποίο απέτυχε και φέτος θα έχει ακόμα βαρύτερες συνέπειες για όλους. Το ερώτημα είναι γιατί οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών δεν καταλαβαίνουν ότι εγκληματούν με την επιμονή τους σε αυτές τις παράλογες πολιτικές.

Τους καλούμε έστω και και τώρα να καταλάβουν ότι με την επιμονή τους σε αυτή την φορολογική πολιτική καταστρέφουν την οικονομία, παγώνουν τα έσοδα του κράτους και πρωτίστως παγώνουν τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν πάλι φέτος να κάνουν χειμώνα μέσα στο κρύο. Καλούμε το υπουργείου οικονομικών:
  • να δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που έχουν ήδη καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση φόρου
  • να εφαρμοστεί άμεσα το σύστημα εισροών - εκροών στη διακίνηση πετρελαίου για να παταχθεί η φοροδιαφυγή
  • να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Πέρυσι με την τιμή του 1.30, στην Ηλεία είχαμε μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%. Φέτος τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και αυτό το 70% μπορεί να ξεπεράσει και το 80%. Τα έσοδα του κράτους από το φόρο θα κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο, ακόμα περισσότερα σπίτια θα περάσουν το χειμώνα χωρίς θέρμανση αλλά και τα πρατήρια καυσίμων θα αφανιστούν.
Ποιόν οφελεί λοιπόν αυτό το μέτρο;


"Επιδοτήστε την εργασία στον ιδιωτικό τομέα κι όχι τα δημοτικά ρουσφέτια"

Οι αμετανόητοι κρατιστές και ανίκανοι διαχειριστές της συγκυβέρνησης, αφού έφτασαν με την καταστροφική πολιτική τους την ανεργία στο 30%, στέλνοντας χιλιάδες νέους στο εξωτερικό κι άλλους τόσους στην απόγνωση, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της συναλλαγής και της εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ανακοίνωσαν με πανηγυρισμούς το πρόγραμμα για 50.000 προσλήψεις στους Δήμους, με συμβάσεις 5 μηνών μέσω ΟΑΕΔ.

Πρόκειται καθαρά για ρουσφετολογική πρακτική η οποία θα στοιχήσει το κράτος 216 εκ. ευρώ (με τη συμμετοχή και του ΕΣΠΑ) και δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως στην ανάπτυξη και την οικονομία. Είναι η πάγια ρουσφετολογική λογική του σάπιου μεταπολιτευτικού κράτους της συναλλαγής που έχτισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το οποίο χρεοκόπησε ηθικά και οικονομικά το 2009. Κανένα εθνικό όραμα, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο, καμία πραγματική στήριξη στην παραγωγή, τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις. Από τη μια απολύουν εργαζομένους στα τυφλά κι απ' την άλλη διορίζουν με πεντάμηνα προγράμματα ελεημοσύνης.


Οι 50.000 αυτοί εργαζόμενοι θα μπορούσαν να δωθούν στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος αιμορραγεί εξαιτίας την φορολογικής βαρβαρότητας της κυβέρνησης και έχει μεγάλη ανάγκη μια τέτοια "ανάσα". Έτσι, θα έμπαιναν στην εργασία 50.000 άνθρωποι, οι επιχειρήσεις θα βελτίωναν έστω και προσωρινά την ανταγωνιστικότητα και τη ρευστότητά τους, θα πωλούσαν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες σε ξένους, τα αυξημένα έσοδά τους θα έμπαιναν πίσω στην αγορά αυξάνοντας τον συνολικό της «τζίρο» μέσω του πολλαπλασιαστή της οικονομίας κ.λπ. Επιπροσθέτως οι 50.000 εργαζόμενοι θα αποκτούσαν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες τις οποίες δεν θα αποκτήσουν στους Δήμους, με πιθανότητες να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και μετά το πέρας του πενταμήνου. Αν μάλιστα ο ιδιωτικός τομέας κάλυπτε το 50% της μισθοδοσίας του εργαζόμενου, με αυτά τα 216 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί σε 10 μήνες, ενισχύοντας ουσιαστικά και σημαντικά την πολυπόθητη Ανάπτυξη.

Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με στελέχη του ίδιου του παλαιοκομματικού συτήματος που χρεοκόπησε την Ελλάδα οι οποίοι υποδύονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν καμία διάθεση για αλλαγές, δεν πίστεψαν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και τις παραγωγικές δυνατότητες της Χώρας, ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση μέσα από πολιτικά τρικ, ψέμματα και πεντάμηνα ρουσφέτια. Έχουμε να κάνουμε με τους άλλους δήθεν μεταρρυθμιστές της Τρόικας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται επ'ουδενί αν θα σωθεί η οικονομία μας αλλά μας δανείζουν αέρα κοπανηστό και παίρνουν πίσω με τόκο τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και τη δημόσια περιουσία. Με αυτούς δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από την ελεημοσύνη των τοκογλύφων Ευρώπης και ΔΝΤ, και οι Έλληνες θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την φτώχεια.

 "Αυτοί που έπρεπε να μιλάνε μόνο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μιλάνε ακόμα σε συνέδρια"

Με έκπληξη ακούσαμε στο "συμπόσιο" του ΠΑΣΟΚ για τα 39 χρόνια του κόμματος, τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών Σημίτη και Παπανδρέου οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν καμία αυτοκριτική για τις δικές τους κυβερνητικές πολιτικές αλλά άσκησαν από κοινού σφοδρή κριτική στις κυβερνήσεις Καραμανλή, λέγοντας πως η διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009 ήταν αυτή που κατέστρεψε την Χώρα.


Ο κ. Σημίτης ανέφερε μάλιστα και κάποια νούμερα για να μας πείσει πόσο αύξησε το χρέος η διακυβέρνηση Καραμανλή. Ξέχασε όμως να μας πει ο μεταρρυθμιστής της κακιάς ώρας ότι το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το δημόσιο χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το παρέδωσε το 2004 στο 100%!

Μίλησε για νούμερα ο κ. Σημίτης αλλά δεν μας είπε τίποτα για τα νούμερα που μαγείρευε εκείνος μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του Παπαδήμο και Στουρνάρα για να βάλουν την Ελλάδα στο ευρώ με πλαστά στοιχεία και να μας παραδώσουν στα γερμανικά συμφέροντα βάζοντας ταφόπλακα στην οικονομία αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ξέχασε να μας πει ο κ. Σημίτης για τα greek statistics, για τα δομημένα ομόλογα και τα swaps που εκτίναξαν το δημόσιο χρέος. Ξέχασε να μας πει για το σκάναδαλο του Χρηματηστηρίου για το οποίο δεν διακάστηκε ποτέ κανείς.

Ξέχασε να μας πει για το κόστος όλων των δημοσίων έργων που έγιναν την περίοδο 1996-2004 με τις απευθείας αναθέσεις στον MEGAλο εργολάβο του ΠΑΣΟΚ, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης που είναι η υπερτιμολόγηση στα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ξέχασε να μας πει για τα δισεκατομμύρια που τσέπωσε ο Λαλιώτης για το Κτηματολόγιο και τώρα το παίζει ιερομόναχος. Ξέχασε να μας πει για την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία έπαιζαν στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να χαθούν 3,5 δις ευρώ.

Ξέχασε να μας πει για τα εκατομμύρια μίζες που έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ από τη SIEMENS μέσω του κ. Τσουκάτου και του κ. Μαντέλη. Ξέχασε να μας πει για τις μίζες από τα χαλασμένα υποβρύχια της Γερμανίας για τα οποία δικάστηκε μόνο ο Τσοχατζόπουλος.

Ξέχασε να μας πει πολλά ο αρχιερέας της διαπλοκής κ. Σημίτης. Είναι εξοργιστικό που άθρωποι σαν τον κ. Σημίτη και τον κ. Παπαδρέου κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι και επιπλέον υπερασπίζονται και τα εγκλήματά τους κατά της Χώρας. Οι νεκροθάφτες της Ελλάδας, έγιναν δικαστές. Αυτοί που έπρεπε να μιλάνε μόνο στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μιλάνε ακόμα σε συνέδρια.

Στον κ. Παπανδρέου δεν θα απαντήσω. Και ο τελευταίος έλληνας έχει καταλάβει ότι πρόκειται για εντεταλμένο όργανο ξένων συμφερόντων ο οποίος εξαπάτησε τους Έλληνες για να παραδώσει τη Χώρα στους τοκογλύφους.

Θα συμφωνήσω όμως μαζί τους. Ο Καραμανλής έχει τεράστιες ευθύνες. Η μεγαλύτερη ευθύνη του όμως είναι που δεν έστειλε στη φυλακή τους υπαίτιους της καταστροφής της Χώρας, με πρώτο τον Σημίτη.


"Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια όπως προστατεύετε τους τραπεζίτες"


Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα παιδιά που έγιναν τελικά δεκτά στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα χρονιά έφερε μεγάλη απογοήτευση στις 41.270 περίπου οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες δεν κατάφεραν να εντάξουν το παιδί τους σε έναν παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ("Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής") που χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ. Στην Ηλεία ειδικότερα εγκρίθηκαν 647 αιτήματα γονέων ενώ απερρίφθησαν 169 και ενδέχεται να απορριφθούν άλλα 174! 


Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση επιπλέον οικονομικών πόρων ώστε να μπορέσουν και οι επιλαχούσες να καλύψουν τις κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που ήδη υπάρχουν και αν είναι δυνατόν κανένα ελληνόπουλο να μην μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Η μητέρες έχουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ ανάγκη για εργασία -όσες έχουν πλέον αυτή την πολυτέλεια- και η φύλαξη των παιδιών τους τις πρωινές ώρες κρίνεται απαραίτητη.

Θεωρώ ότι είναι καιρός η Ελλάδα να κοιτάξει πρώτα τα παιδιά της. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έξω από τους παιδικούς σταθμούς το παιδί του φτωχού Έλληνα επειδή οι θέσεις -κυρίως στις μεγάλες πόλεις- καλύπτονται από τα παιδιά των αλλοδαπών που λόγω εισοδηματικών κριτηρίων έχουν πάντα προτεραιότητα. Επιτέλους, πάνω από τα εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν τα εθνικά κριτήρια.

Αυτοί που φτωχοποίησαν με την καταστροφική πολιτική τους την ελληνική οικογένεια, υποχρεούνται να μεριμνήσουν για τα παιδιά των Ελλήνων. Ας δείξουν το μισό ενδιαφέρον από όσο έδειξαν για να σώσουν τους Τραπεζίτες.
 "Οφείλουμε να υπερασπιστούμε πάση θυσία, το σπίτι του Έλληνα"


Μετά από απαίτηση της Τρόικας, η κυβέρνηση του εθνικού ξεπουλήματος ανακοίνωσε δια του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος καταργείται η απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας η οποία ισχύει από το 2008 και το σπίτι του κάθε οικογενειάρχη είναι πια στον αέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ως τώρα δημοσιευθεί, οι διαδικασίες πληστηριασμών θα ξεκινήσουν από τα σπίτια εκείνα τον οποίων ο πλειστηριασμός εκκρεμεί από το 2009. Ακόμα κι αν προστατευθούν οι ιδιοκτήτες που είναι άνεργοι ή έχουν τρία παιδιά, ή εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, περίπου στα 110.000 σπίτια Ελλήνων οδηγούνται στην κατάσχεση!
Τα επισφαλή δάνεια των Ελλήνων έχουν αγοραστεί ήδη από τα κοράκια του εξωτερικού, τα "distress funds" όπως ονομάζονται.

 Τι θα συμβεί λοιπόν με όσους δουν το δάνειό τους - κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου - να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.

Όλοι εμείς λοιπόν, που έχουμε τάξει τον εαυτό μας στην αντίσταση κατά αυτής της πολιτικής που μέρα με τη μέρα οδηγεί τους Έλληνες στην εξαθλίωση και την δημόσια περιουσία στα χέρια των τοκογλύφων, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το σπίτι του Έλληνα.

Η πρώτη κατοικία δεν κατάσχεται κύριοι της κυβέρνησης. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα κάθε Έλληνα, τα όνειρά του, οι προσδοκίες του, η μοναδική κληρονομιά στα παιδιά του. Το κεραμίδι του κάθε Έλληνα είναι ιερό. Όπως και το καθήκον μας να σταματήσουμε το καταστροφικό σας έργο. Θα μας βρείτε μπροστά σας σε κάθε απόπειρα να πετάξετε στο δρόμο τα όνειρα του Έλληνα.


"Η Ελλάδα χρωστάει πολλά στην Εκκλησία και στο ράσο" 


Μέσα στην τυφλή σφαγή και τις οριζόντιες απολύσεις στο Δημόσιο που επιβάλλουν οι 

"δανειστές" - τοκογλύφοι μέσω των ντόπιων υπαλλήλων τους (Σαμαρά, Στουρνάρα κ.ο.κ), τέθηκε στην κυβέρνηση το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, με την τρόικα να ζητάει την κατάργησή της ή στην χειρότερη περίπτωση της περικοπή της κατά 50%. Ακολούθησε η πρόταση Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε να καταργηθεί η μισθοδοσία των κληρικών από το κράτος και να φορολογούνται όσοι δηλώνουν χριστιανοί προκειμένου να πληρώνονται οι ιερείς.

Δεν ξέρω ποιές δεσμεύσεις υποχρεώνουν τον Αρχιεπίσκοπο να στέκει σιωπηλός απέναντι σε αυτές τις εγκληματικές μεθοδεύσεις, εμείς πάντως προειδοποιούμε τους κυβερνώντες να μην τολμήσουν να βάλουν χέρι στην Εκκλησία και τον ιερό μας κλήρο γιατί τότε θα έχουν ολόκληρο τον ελληνικό λαό απέναντί τους.
Πώς προέκυψε η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος; Με την από 18/9/1952 "Σύμβαση περί εξαγοράς υπό του Δημοσίου κτημάτων της Εκκλησίας προς αποκατάστασιν ακτημόνων γεωργικών κτηνοτρόφων", η Εκκλησία της Ελλάδος υποχρεώθηκε να παραχωρήσει στο Κράτος το 80% της καλλιεργούμενης ή καλλιεργήσιμης αγροτικής περιουσίας της με αντάλλαγμα να λάβει κάποια αστικά ακίνητα και 45.000.000 δραχμές νέας (τότε) έκδοσης. Στη σύμβαση του 1952 περιέχεται η διακήρυξη του κράτους ότι η απαλλοτρίωση αυτή είναι η τελευταία και δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη στο μέλλον, ενώ υπάρχει και η δέσμευση ότι η Πολιτεία θα παρέχει κάθε αναγκαία υποστήριξη (υλική και τεχνική), ώστε η Εκκλησία να μπορέσει να αξιοποιήσει την εναπομείνουσα περιουσία της. 

Στην ίδια σύμβαση καθιερώθηκε και η "μισθοδοσία" των κληρικών από τον Κρατικό Προϋπολογισμό - του δε Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών από το έτος 1980 - ως υποχρέωσις του Κράτους έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32. Δηλαδή, επειδή το Κράτος αδυνατούσε να καταβάλει οποιοδήποτε αντίτιμο - όπως προέβλεπε ο νόμος του 1932 - συνεφωνήθη να μισθοδοτούνται επ' άπειρον οι κληρικοί και το Κράτος δεσμεύθηκε επ' αυτού.

Επειδή λοιπόν η μισθοδοσία των κληρικών έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, θα πρέπει σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας - την οποία εφάρμοσε το Ευρωπαϊκό δικαστήριο στην περίπτωση των 8 Μονών - το κράτος είτε να επιστρέψει τη γη που έχει κατασχέσει εδώ και πολλές δεκαετίες είτε να αποδώσει την αξία της σε χρήματα (αφού πρώτα αφαιρέσει τους έως τώρα καταβληθέντες μισθούς και συντάξεις και έπειτα προσθέσει τα ποσά που έχει εισπράξει όλα τα χρόνια από την φορολογία 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων των Ι.Ναών).

Το ελληνικό έθνος χρωστάει πολλά στην Εκκλησία και το ράσο. Μπορεί όλα αυτά να μην λένε τίποτα στην παγκόσμια μασωνία που προσπαθεί να υποτάξει την Πατρίδα μας μέσω των αγορών και των τοκογλύφων, για εμάς όμως το ράσο είναι σύμβολο πνευματικών αλλά και εθνικών αγώνων και θα το υπερασπιστούμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι.

"Η Κυβέρνηση καταργεί την δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση" 


Η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συνεχίζει την ισοπεδωτική πολιτική της που δεν είναι τίποτε
άλλο από την τυφλή εκτέλεση των εκάστοτε απαιτήσεων της Τρόικα. Καμία επένδυση, καμία προοπτική ανάπτυξης, κανένα σοβαρό σχέδιο για ανάκαμψη της οικονομίας παρά μόνο συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και απολύσεις στα τυφλά. Ξεκίνησαν από την ΕΡΤ και τώρα καταργούν με αποφάσεις "εξπρές" την Δημοτική Αστυνομία, την Αγροφυλακή, τους σχολικούς φύλακες και αυτοί είναι μόνο η αρχή. 

 Οι ψυχροί εκτελεστές της κυβέρνησης όμως δεν σταματούν εδώ. Προχωρούν τώρα -πάντα κατ' εντολή της Τρόικα- στην υποβάθμιση των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, δηλαδή στην ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αφού καταργούν από αυτά τους τομείς Υγείας & Πρόνοιας, Αισθητικής και Κομμωτικής, Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και πολλές άλλες με σκοπό οι υπηρετούντες σε αυτές καθηγητές, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια να απολυθούν. Με την απόφαση αυτή, μόνο στην Ηλεία ο αριθμός των μαθητών που πλήττονται και μένουν στον «αέρα» είναι περίπου 400, οι οποίοι ουσιαστικά θα πρέπει να επιλέξουν είτε να σταματήσουν τις σπουδές τους, είτε να συνεχίσουν σε ιδιωτικές σχολές, με αβάσταχτα έξοδα και αμφιβόλου εγκυρότητας πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα.

Αυτή η σφαγή στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ούτε υγιή μείωση του κράτους, ούτε θετική μεταρρύθμιση αλλά διάλυση της δημόσιας παιδείας και πισωγύρισμα. Πρόκειται για τυφλή υποταγή στις εντολές των τροικανών που βάση σχεδίου καταστρέφουν την Χώρα. Επιβάλλεται να αντισταθούμε αποφασιστικά μαζί με τους Συλλόγους των Καθηγητών, των Μαθητών και των Γονέων τους για να μπει φρένο σε αυτές τις ισοπεδωτικές πολιτικές που θα οδηγήσουν χιλιάδες νέους ακόμα στην απόγνωση της ανεργίας. Μήπως μας στοίχισε ακριβά η ανοχή στους "σωτήρες";
"Η Νεολαία που βάζει υψηλούς στόχους, είναι το αύριο της Ελλάδας" 
Με μεγάλη χαρά εκφράζω τα ολόψυχα συγχαρητήρια μου στις νέες και τους νέους που
πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις.Η επιτυχία αυτή αποτελεί την πολυπόθητη δικαίωση των κόπων τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά και την ευκαιρία να κατακτήσουν υψηλότερους στόχους και να ανοίξουν τα φτερά τους σε νέους ορίζοντες ακόμα και σε αυτή την δύσκολη συγκυρία την οποία διέρχεται η Χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η μόρφωση και η επιστημονική κατάρτιση για εμάς τους νέους δεν είναι μόνο εφόδιο για την επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και τα όπλα για να πολεμήσουμε την μιζέρια και την απομόνωση στην οποία θέλουν να μας καταδικάσουν οι κυβερνώντες, για να σπάσουμε τα δεσμά της υποτέλειας και της εργασιακής δουλείας την οποία επιβάλλουν για να μας "σώσουν".

Οι νέοι που βάζουν υψηλούς στόχους, που αγωνίζονται, που επιμένουν, είναι το αύριο της Ελλάδας. Είναι το μέλλον αυτού του Τόπου που πέφτει αλλά ξανασηκώνεται. Είναι η ψυχή της Ελλάδας που επιμένει. Σε αυτούς τους νέους ελπίζουμε. Στους νέους που αντιστέκονται σε ό,τι πληγώνει την Πατρίδα μας, σε αυτούς που γυρίζουν την πλάτη στο λαϊκισμό και την ισοπέδωση εκείνων που αμφισβητούν τις αρχές, τις αξίες, την ιστορία και τον πολιτισμό του Έθνους μας.

Καλή δύναμη και καλή σταδιοδρομία σε όλες τις νέες και τους νέους μας. Σε εκείνους που πέτυχαν αλλά κι εκείνους που δεν πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι εκείνες που κρίνουν το επαγγελματικό μέλλον και τη ζωή μας αλλά η διάθεση για αγώνα και συνεχή προσπάθεια για το καλύτερο.
"Απαιτείται άμεσα εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας" 

Την ώρα που η Κυβέρνηση Σαμαρά και η Αριστερά ασχολούνται με την επεξεργασία
εθνικής στρατηγικής για την πάταξη του ρατσισμού των Ελλήνων κατά των λαθρομεταναστών, ο ελληνικός λαός με πρώτους τους νέους, οδηγείται στην απόγνωση εξαιτίας της μάστιγας της ανεργίας.


Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία της Eurostat, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και η ανεργία αγγίζει το 27,2%! Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1,320 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,1% το Φεβρουάριο και στις γυναίκες στο 31%.


Η Χώρα μας λοιπόν κατέχει την πρωτιά της Ευρώπης στην ανεργία και το χειρότερο από όλα είναι ότι στους νέους έως 25 ετών η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει το 62,5%! Και ασφαλώς μιλάμε για την καταγεγραμμένη ανεργία. Γιατί αν μιλήσουμε για την "ανεπίσημη" τότε τα νούμερα θα είναι σίγουρα πολύ πιο μεγάλα.


Απέναντι σε αυτήν την τραγική πραγματικότητα λοιπόν, η Κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα, δεν έχει καμία λύση και κανένα σχεδιασμό εκτός από την αναμονή των περιβόητων επενδύσεων από το Κατάρ και την Κίνα για τις οποίες ακούμε συνέχεια πολλά αλλά ως τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.


Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα ελπιδοφόρα κηρύγματα για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται μαζί με το 2014, όταν το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) αλλά και ο ΟΟΣΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του, προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση και για το 2014 και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ!


Σε τί να ελπίζουν οι Έλληνες κ.Σαμαρά; Σε τί να επενδύσουν οι νέοι άνθρωποι όταν δύο στους τρεις βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας ενώ οι υπόλοιποι δουλεύουν σαν σκλάβοι για 300 και 400 ευρώ; Είστε οι αυτουργοί της γενοκτονίας μιας ολόκληρης γενιάς της Πατρίδας μας και αυτό η γενιά μας δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ.


 "Οι Έλληνες εξαθλιώνονται, το Χρέος μεγαλώνει"! 

Ο κ. Σαμαράς, με ομιλίες σε διάφορα συνέδρια, με στημένες φιέστες όπως αυτή στην

Ολυμπία Οδό με τις μεταφερόμενες μπουλντόζες και με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, προσπαθεί να μας πείσει ότι η περιβόητη Ανάπτυξη έρχεται και το κλίμα αλλάζει. Αυτό βέβαια το λέει μόνο στις κάμερες της τηλεόρασης γιατί δεν τολμάει να το πει μπροστά στους απελπισμένους οικογενειάρχες που δεν έχουν τη δύναμη να πληρώσουν τους αμέτρητους φόρους και τα χαράτσια, σε εκείνους που τρώνε καθημερινά στις Εκκλησίες και τους Δήμους, στους χιλιάδες άνεργους νέους που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να εγκαταλείψουν την Χώρα.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει κατά το τελευταίο 12μηνο -και παρά το δεύτερο κούρεμα ομολόγων με την επαναγορά- το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ! Δηλαδή, μετά από δύο «κουρέματα» και τρία χρόνια σκληρής λιτότητας με αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, το δημόσιο χρέος δεν έχει μειωθεί παρά μόνον κατά 1 δισ. (0,3%) και παραμένει ουσιαστικά μή βιώσιμο, όπως ήταν πριν από τα Μνημόνια.

Υπενθυμίζω μόνο, ότι πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν η Ελλάδα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, το Χρέος ήταν 310,3 δισ. ευρώ. Τότε θεωρήθηκε μη βιώσιμο.Τώρα παραμένει στα ίδια επίπεδα ως απόλυτος αριθμός, αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι αυξημένο, καθώς εν τω μεταξύ το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Άρα, με τα κριτήρια του 2010 είναι τώρα δύο φορές μη βιώσιμο.


Οι αριθμοί, όσο κι αν μαγειρεύονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διαψεύδουν παταγωδώς τα κηρύγματα αισιοδοξίας του κ.Σαμαρά. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός υποφέρει, τα μαγαζιά κλείνουν, οι νέοι είναι άνεργοι και απελπισμένοι και καμία επένδυση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Χώρα εκτός από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας που αποκαλείται "αξιοποίηση". Η μοναδική ανάπτυξη που έφερε η πολιτική του κ.Σαμαραά και του Μνημονίου, είναι η ανάπτυξη της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.
Τα χρέη δεν σβήνονται με νέα χρέη. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτή την πολιτική της συνεχούς λιτότητας και της εξαθλίωσης που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα και την μετανάστευση των νέων. Η Ελλάδα ανήκει σε εμάς.

"Nα πανηγυρίσουμε που η Ηλεία έμεινε πάλι απ' έξω;"

Το χθεσινό σόου των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου στα παρατημένα εδώ και μήνες έργα της Ολυμπίας Οδού φανερώνει ξεκάθαρα ότι οι κυβερνώντες νομίζουν ότι απευθύνονται σε ψηφοφόρους της δεκαετίας του '50 και του '60 που με κακοστημένα τρικ θα τους πείσουν ότι ξεκινούν τα "μεγάλα έργα".
 Για ποιο λόγο πανηγυρίζει ο πρωθυπουργός; Επειδή θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή ενός έργου το οποίο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί εδώ και κάποια χρόνια και να φτάνει στην Τσακώνα της Μεσσηνίας και τελικά θα ολοκληρωθεί σε μια πενταετία και θα φτάνει μέχρι την Πάτρα;
Να πανηγυρίσουμε γιατί η Ηλεία μένει πάλι έξω από ένα μεγάλο έργο που πρώτη το είχε ανάγκη για να αποκτήσει επιτέλους έναν αυτοκινητόδρομο της προκοπής; Να πανηγυρίσουμε γιατί η Γη των Ολυμπιακών Αγώνων μένει οριστικά στην απομόνωση;  Γιατί εκατοντάδες εργαζόμενοι στα έργα του τμήματος της Ηλείας θα συνεχίσουν να μένουν στην ανεργία και την απόγνωση; Γιατί εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για αυτά τα έργα θα πάνε χαμένα;
Ας καταλάβει ο λαός της Ηλείας ότι δεν έχει τίποτα πια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση εκτός από ψεύτικες υποσχέσεις και αόριστα "ραντεβού" της ανεπαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης του Νομού με τον πρωθυπουργό.
"'Αμεση κατάργηση στο "χαράτσι" της ΔΕΗ!


Την άμεση κατάργηση του ειδικού φόρου ακινήτων που επέβαλλε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ζητά και το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηλείας με παρέμαβαση του Γραμματέα ΙΝΚΑ Ηλείας κ.Διαμαντή Καρασούλα. Συγκεκριμένα ο κ.Καρασούλας αναφέρει τα εξής:

"Το λεγόμενο "χαράτσι" της ΔΕΗ είναι άλλη μια κακή κληρονομιά της προυγούμενης κυβέρνησης η οποία και απήλθε πρόωρα εξαιτίας των εγκληματικών λαθών της, ένα από τα οποία είναι και το εν λόγω μέτρο. Ο φόρος αυτός είναι παράνομος και παράλογος από κάθε άποψη. Σε ένα κράτος δικαίου, τέτοιες ρυθμίσεις είναι αδιανόητες. Δεν μπορεί να εξαρτάται η πρόσβαση σε κοινωνικό αγαθό από την καταβολή φόρου.


Το κοινωνικό αγαθό πρέπει να είναι προσιτό σε όλους. Δεν είναι δυνατόν η πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα να εξαρτάται από την καταβολή του φόρου, γιατί αντίκειται στο Άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος, στο απαραβίαστο της ανθρώπινης αξίας, αλλά και στο Άρθρο 25, δηλαδή στην Αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. Επίσης, το συγκέκριμένο μέτρο όχι μόνο δεν είναι απαίτηση της Τρόικα αλλά παραβιάζει και τις ευρωπαικές οδηγίες.

Η σημερινή κυβέρνηση ήδη ξεκίνησε τις υποχωρήσεις έναντι του άδικου αυτού μέτρου εξαιρόντας -έστω και σε επίπεδο δηλώσεων- από το χαράτσι τη μία κοινωνική ομάδα μετά την άλλη αφού αντιλαμβάνεται ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Το μέτρο έχει γελοιοπιοιθεί και εξαιτίας αυτού κυνδινεύει να γελοιοποιηθεί και η νέα κυβέρνηση, πράγμα που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία για το καλό της Χώρας. Καλούμε το υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τώρα το παράλογο και παράνομο αυτό μέτρο και να επιστρέψει τα χρήματα σε όσους πολίτες έχουν ήδη πληρώσει. Πρόκειτε για ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας! Η κοινωνία δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Ας σεβαστούμε τις τεράστιες θυσίες που μέχρι τώρα έχει υποστεί για τη σωτηρία της Χώρας."Όχι στην "Φοροκάρτα"


“Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Ηλείας και η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας,

δηλώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι αντίθετοι με το ηλεκτρονικό φακέλωμα και την σχεδιαζόμενη «Κάρτα του Πολίτη» (με όποια μορφή και πρόσχημα και αν γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί) γιατί οδηγεί, στην κατάργηση της ιδιωτικής ζωής του πολίτη και εγκυμονεί κινδύνους για την προσωπική του ελευθερία, ασφάλεια και περιουσία.” Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΙΝΚΑ Ηλείας κ. Διαμαντής Καρασούλας στην παρέμβαση για την “Φοροκάρτα”.


Ο κ.Καρασούλας εξήγησε στην παρέμβασή του ότι “οι βάσεις δεδομένων αυτές, σε άλλες και μάλιστα πολύ προηγμένες χώρες, έχουν παραβιαστεί επιτυχώς και πολλοί έχουν βρει τον μπελά τους! Με την ενσωμάτωση σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων σε Η/Υ όλων των αγορών των πολιτών, κάθε χειριστής με κλειδί θα έχει πρόσβαση.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους πολίτες να μην παραλάβουν την «Φοροκάρτα», αφού για μια αμφίβολη εξυπηρέτηση θα εκθέσουν την ιδιωτική ζωή τους, και θα δημιουργήσουν έτσι άχρηστους κινδύνους, επιπλέον και το κόστος της «Φοροκάρτας» θα βγει από τη φορολογία του πολίτη – δηλαδή σκοπεύουν να πληρώνουμε τα έξοδα του φακελώματος μας. Επίσης καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να καταργήσει το τριτοκοσμικό μέτρο της συλλογής των αποδείξεων σε οποιαδήποτε μορφή. Δεν είναι υποχρέωση των καταναλωτών να ασκούν φορολογικό έλεγχο.

Τέλος, ο κ. Καρασούλας εκτίμησε πως “το πρόβλημα του Ελληνικού Κράτους έχει κριθεί πως είναι πρόβλημα εξόδων και ασύδοτης σπατάλης του δημοσίου χρήματος, και όχι μόνο πρόβλημα φορολογικών εσόδων.”
 "Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές"Δήλωση σχετικά με την έφοδο του ΣΔΟΕ στην Λαική Αγορά της Αμαλιάδας το περασμένο

Σάββατο, έκανε ο Γραμματέας του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηλείας κ.Διαμαντής Καρασούλας. Στην παρέμβασή του ο κ.Καρασούλας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:"Οπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο, το περασμένο Σάββατο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στη Λαική Αγορά της Αμαλιάδας όπου πραγματοποίησαν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη ταμειακών μηχανών. Από τη στιγμή που το κράτος επέβαλε αυτό τον τρόπο φορολόγησης στους εμπόρους των λαικών αγορών είναι σωστό και απαραίτητο να πραγματοποιούνται αυτοί οι έλεγχοι ώστε να εντοπίζονται οι πραβάτες του νόμου. Θα ήταν όμως πιο ορθό, λογικό αλλά και ηθικό, οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ να εντόπιζαν πρωτίστως τους λαθρομετανάστες που κάνουν παρεμπόριο ανενόχλητοι καθημερινά σε όλη την Ηλεία! 

Αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν; Αυτοί δεν ζημειώνουν το ελληνικό κράτος; Αυτοί δεν κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη; Δεν είδα όμως ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος κανένα έλεγχο του ΣΔΟΕ στους αμέτρητους λαθρέμπορους που δρούσαν ανενόχλητοι όλο το καλοκαίρι στην Κουρούτα, στο Κατάκολο και σε όλη την Ηλεία! Η αυστηρότητά μας ποιπόν εξαντλείτε στους εμπόρους των λαικών αγορών που δεν “έκοψαν” μία απόδειξη;

Κύριοι του υπουργείου οικονομικών, αυτές οι πρακτικές χαρακτηρίζουν τους λεγόμενους “τσάμπα μάγκες”. Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές να κάνετε ελέγχουν νομιμότητας..”

"Φωνάζαμε για τα ΤΕΙ απ' το 2011"

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πολιτικού προσωπικού της Ηλείας δεν πείθουν κανέναν. Η δική τους αδιαφορία, ολιγωρία και ανικανότητα έφερε τα τραγικά αυτά αποτελέσματα. Ο Νομός της Ηλείας από κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού μετατρέπεται σε μια τριτοκοσμική επαρχία με τις υποβαθμίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Κάποιοι μας διαβεβαίωναν μέχρι χθες ότι τα ΤΕΙ της Ηλείας δεν κλείνουν! Και δυο ημέρες μετά ανακοινώνεται το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"... Βλάκες ή απατεώνες; Θα τους κρίνει ο λαός της Ηλείας...


Κάποιοι φωνάζαμε δημοσίως από το 2011 και νωρίτερα για το σχέδιο που θέλει να κλείσουν τα δύο τμήματα του ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα. Τότε μας χαρακτήριζαν καταστροφολόγους και καθησύχαζαν τους ηλείους αλλά και τους φοιτητές προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Σε ανακοίνωσή μου στις 19 Μαίου του 2011 -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- έλεγα μεταξύ άλλων:

(Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011) : Ανακοίνωση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης του ΤΕΙ Αμαλιάδας, εξέδωσε ο Γραμματέας του Ινιστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) Ηλείας Διαμαντής Καρασούλας στην οποία τονίζει τα εξής:

"Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ενελέητη επίθεσή της κατά της Ηλείας, αυτή τη φορά καταργόντας το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης του ΤΕΙ Αμαλιάδας το οποίο αφαιρέθηκε απ' το φετεινό Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας. Οι πολίτες της Ηλείας αντιλήφθηκαν νωρίς ότι τα παραμύθια του Γιώργου Ππανδρέου περί "ανασυγκρότησης" της Ηλείας αποτελούσαν άλλη μια απάτη της Κυβέρνησης του "λεφτά υπάρχουν". Δεν μπορούν όμως να πιστέψουν ότι αυτοί οι μεγάλοι "ευεργέτες" της Ηλείας θα καταργήσουν και θα γκρεμίσουν ότι υπάρχει ήδη σε αυτό τον πολύπαθο τόπο και θα ακυρώσει ότι αποκτήθηκε με κόπο και αγώνες απ' το Λαό της Ηλείας. 

Καλούμε όλους τους φορείς της Ηλείας να ανταποκριθούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης απέναντι στο "κρεσέντο ενεργειών κατά της Ηλείας" όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ.Καφύρας ο οποίος κατάλαβε έστω και αργά πόσο καό έχει κάνει το κόμμα του σε αυτό τον τόπο... Επίσης καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΤΕΙ Αμαλιάδας να αντισταθούν δυναμικά στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Τέλος, καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει την εγκληματική απόφασή της για το ΤΕΙ Αμαλιάδας το οποίο αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για την πόλη της Αμαλιάδας και για τις εγκαταστάσεις του οποίου ο Δήμος 'Ηλιδας έχει καταβάλει πολλές χιλιάδες ευρώ. Το Υπουργείου Παιδείας υποχρεούτε να δημιουργήσει ΤΩΡΑ αυτόνομο ΤΕΙ αλλά και Πανεπιστημειακή Σχολή στην Ηλεία".

ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΑΜΕ...