Διαμαντής Καρασούλας: "Μειώστε τώρα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης"

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

"Μειώστε τώρα το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης"


Φτάσαμε στην 15η Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης κι ακόμα οι πολίτες δεν γνωρίζουν αν δικαιούνται επίδομα θέρμανσης ενώ οι πρατηριούχοι αρνούνται να πουλήσουν πετρέλαιο σε αυτές τις τιμές.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις στα οικονομικά για να καταλάβει ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν ένα μέτρο το οποίο απέτυχε και φέτος θα έχει ακόμα βαρύτερες συνέπειες για όλους. Το ερώτημα είναι γιατί οι φωστήρες του υπουργείου οικονομικών δεν καταλαβαίνουν ότι εγκληματούν με την επιμονή τους σε αυτές τις παράλογες πολιτικές.

Τους καλούμε έστω και και τώρα να καταλάβουν ότι με την επιμονή τους σε αυτή την φορολογική πολιτική καταστρέφουν την οικονομία, παγώνουν τα έσοδα του κράτους και πρωτίστως παγώνουν τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν πάλι φέτος να κάνουν χειμώνα μέσα στο κρύο. Καλούμε το υπουργείου οικονομικών:
  • να δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που έχουν ήδη καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά με την τιμή πριν την εξίσωση φόρου
  • να εφαρμοστεί άμεσα το σύστημα εισροών - εκροών στη διακίνηση πετρελαίου για να παταχθεί η φοροδιαφυγή
  • να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Πέρυσι με την τιμή του 1.30, στην Ηλεία είχαμε μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 70%. Φέτος τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα και αυτό το 70% μπορεί να ξεπεράσει και το 80%. Τα έσοδα του κράτους από το φόρο θα κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο, ακόμα περισσότερα σπίτια θα περάσουν το χειμώνα χωρίς θέρμανση αλλά και τα πρατήρια καυσίμων θα αφανιστούν.
Ποιόν οφελεί λοιπόν αυτό το μέτρο;


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου