Διαμαντής Καρασούλας: SZ: Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα - Γιγάντιο το χρέος της

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

SZ: Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα - Γιγάντιο το χρέος της


SZ: Δύσκολα θα σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα - Γιγάντιο το χρέος τηςΜείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και αύξηση των κρατικών χρεών δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα κρατικά χρέη στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Η Süddeutsche Zeitung προειδοποιεί, ότι «η διαδικασία προσαρμογής θα διαρκέσει ακόμη χρόνια» ενώ, παράλληλα, η αντίσταση απέναντι στις «απαραίτητες προσαρμογές παραμένει απαράλλακτα ισχυρή».

Ο αρθρογράφος διακρίνει στα τελευταία στατιστικά στοιχεία ενδείξεις ότι η διαδικασία ανάκαμψης βρίσκεται σε «σωστό δρόμο», κάτι που δεν βλέπει, ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας: «Στην Ελλάδα, με το χρέος της στο 160%, δεν αναγνωρίζει κανείς ότι θα σταθεί κάποτε στα πόδια της. Κάθε μικρή ανάπτυξη και κάθε μείωση του ελλείμματος ξεθωριάζει μπροστά σε αυτό το γιγάντιο βουνό. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποφευχθεί η ελάφρυνση του χρέους της Αθήνας με τον έναν ή τον άλλο τρόπο».
Σχετικό σχόλιο της εφημερίδας του Μονάχου αναφέρεται στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών: «Θα πρέπει κανείς να λυπάται τον Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο με τον οποίο μιλά για τον προσεχή μισό χρόνο. ‘Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο’ δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι εντόπισαν και πάλι μία νέα τρύπα χρηματοδότησης».

ΠΗΓΗ: NewsBomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου