Διαμαντής Καρασούλας: Ηλεία: «Αδειάζουν» όσους απεργάζονται σενάρια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ηλεία: «Αδειάζουν» όσους απεργάζονται σενάρια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας


«Αδειάζουν» η διοίκηση, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όσους απεργάζονται σενάρια περί κλεισίματος του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας και με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσαν επιχειρούν να βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση.

Μετά από δημοσιεύματα που θέλουν το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου να προτείνει την λειτουργία ενός Νοσοκομείου στο Νομό Ηλείας και την μετατροπή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, καθώς και την αναφορά ότι παρόμοια πρόταση έχει αποστείλει και η Ενιαία Διοίκηση του Νοσοκομείου Ηλείας προς το ΚΕΣΥΠΕ, προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων και ξεκαθαρίζεται ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα στο ενιαίο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.


Η Ένωση γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μαζί με το Σωματείο εργαζομένων, εξέδωσαν από κοινού σκληρή ανακοίνωση- απάντηση που απευθύνεται προς όλους όσους μεθοδεύουν τέτοιες κινήσεις, ενώ απάντηση εξεδόθη και από το γραφείο της διοικήτριας του Νοσοκομείου κας Μαρίας Παπαθεοχάρη, όπου ξεκαθαρίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Πύργου, δεν τέθηκε ποτέ ως θέμα για να συζητηθεί από το Δ.Σ. της ενιαίας διοίκησης.


Δεν συζητήθηκε

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την κα Παπαθεοχάρη, εκφράζεται η έκπληξη σχετικά με την πρόταση του Επιστημονικού Συμβουλίου του «Ανδρέας Παπανδρέου», που φέρεται ότι έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή που έχει καταθέσει και η ενιαία διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Δηλώνουμε ότι: Η συγκεκριμένη πρόταση δεν τέθηκε ποτέ θέμα προκειμένου να συζητηθεί και να ληφθεί σχετική απόφαση στο Ενιαίο Δ.Σ., που αποτελεί όργανο Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας. Η αναπληρώτρια διοικήτρια της Ν.Μ.Αμαλιάδας, στην κατατεθειμένη πρόταση αξιολόγησης, προτείνει την αυτοτελή λειτουργία της Ν.Μ. Αμαλιάδας και την αναβάθμισή της, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες στον πάσχοντα Ηλείο πολίτη».


«Περίσσιο θράσος»

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Κώστα Καραΐνδρο και τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο.
Γιατροί και εργαζόμενοι εκφράζουν την αγανάκτηση και την οργή τους, για το «περίσσιο θράσος κάποιων» όπως το χαρακτηρίζουν, που δεν διστάζουν να προτείνουν κατάργηση Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και να αυτοπροσδιορίζονται «νομοθέτες» και «εθνοσωτήρες» σε ότι αφορά την υγεία των πολιτών της Ηλείας.

«Αυτοί είναι οι γνωστοί ‘παπαγάλοι’, ‘οι ταχυδρόμοι’ οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής που ακολουθείται, μίας πολιτικής που έχει επιφέρει την πλήρη διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Και για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους, ας γνωρίζουν οι πολίτες και οι συνάδελφοι, ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα στο ενιαίο Δ.Σ. του Γ.Ν. Ηλείας και ουδέποτε πάρθηκε απόφαση που να σχετίζεται με προτάσεις για λειτουργία ή κατάργηση- κλείσιμο Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας (άλλωστε δεν έχει αρμοδιότητα ούτε το Δ.Σ., ούτε κανένα Επιστημονικό Συμβούλιο να συστήνει ή να καταργεί Νοσοκομεία» .


Πετούν το «γάντι»

Στην συνέχεια της ανακοίνωσης τίθενται πέντε κρίσιμα ερωτήματα και ποιο συγκεκριμένα, Ένωση και Σωματείο ρωτούν: Καταρχήν, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν τέτοιες θέσεις; Ποιος τους έχει διορίσει συντάκτες του νέου υγειονομικού χάρτη της Ηλείας και ποιος τους ρώτησε ή ποιος τους επέβαλλε να εκφράσουν αυτές τις απόψεις; Γιατί δεν παλεύουν να προσληφθούν γιατροί και προσωπικό στην Ν.Μ. Πύργου για αναβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας; Μήπως γιατί αποφεύγουν τις συγκρούσεις δείχνοντας παράλληλα ‘πόσο καλά παιδιά’ είναι στο Υπουργείο Υγείας; Πότε θα λογοδοτήσουν στους πολίτες της Ηλείας, που με την κωλυσιεργία τους χάθηκαν τριάντα περίπου θέσεις γιατρών πριν από σχεδόν δύο χρόνια, θέσεις οι οποίες θα είχαν αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο την δευτεροβάθμια περίθαλψη στο Νομό μας και που όλοι μας το επιθυμούσαμε; Ζητήθηκε ποτέ η άποψη των επιστημονικών οργάνων, των εργαζομένων στις άλλες υγειονομικές μονάδες του Νομού, για την σύνταξη μιας τεκμηριωμένης με στοιχεία μελέτης (και όχι προσωπικές απόψεις και φιλοδοξίες) για την λειτουργία των Νοσοκομείων μας;


Κατάπτυστες θέσεις

Κλείνοντας την σχετική ανακοίνωση, γιατροί και εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής: «Τέτοιου είδους θέσεις οι πολίτες και οι εργαζόμενοι τις θεωρούν κατάπτυστες, προσβλητικές και ανίκανες να συνδράμουν στην βελτίωση της λειτουργίας των Νοσοκομείων, στην εξυπηρέτηση και φροντίδα του πολύπαθου λαού της Ηλείας. Έστω και τώρα, ας βγουν να παλέψουν, να αγωνιστούν και να καταγγείλουν αν χρειαστεί με ειλικρίνεια και θάρρος, γι’ αυτό το οποίο είναι διορισμένοι να υπηρετούν: Την υγεία των πολιτών. Ιδέες, μάλλον άγνωστες όμως γι’ αυτούς».


Patris.news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου