Διαμαντής Καρασούλας: Διαμαντής Καρασούλας: «Ισοπεδώνουν τον αγροτικό κόσμο»

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Διαμαντής Καρασούλας: «Ισοπεδώνουν τον αγροτικό κόσμο»

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Αλέξης Τσίπρας έδινε το παρών στα μπλόκα των αγροτών, ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε το σύνθημα από τις ντουντούκες του λαϊκισμού για ενδυνάμωση του αγώνα τους κατά της αγροτικής πολιτικής των προηγουμένων κυβερνήσεων.  Οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στον αγροτικό τομέα την αποκαλούσε "αντιαγροτική" και την πολεμούσε με κάθε τρόπο δημαγωγώντας ανεύθυνα και τάζοντας στους αγρότες, όπως και στους υπόλοιπους Έλληνες, λαγούς με πετραχήλια.

Κι αφού εξαπάτησε τον αγροτικό κόσμο και υφάρπαξε την ψήφο του, όχι μόνο ξέχασε τις -ούτως ή άλλως ανεφάρμοστες- υποσχέσεις του στους αγρότες αλλά τους θυσίασε πρώτους στην υπερήφανη διαπραγματεύση που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, αφού αυτοί είναι που θα δεχτούν και το μεγαλύτερο πλήγμα από τα μέτρα της νέας συμφωνίας. Αυτοί που δήθεν πίστευαν στις δυνατότητες της πρωτογενούς παραγωγής, με το καλημέρα προχώρησαν στην αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από 13% σε 23% την ώρα που οι τιμές στα γεωργικά φάρμακα και εφόδια έχουν εκτοξευτεί κάνοντας το κοστολόγιο των καλλιεργειών δυσβάστακτο.

Αποδέχτηκαν την εξωπραγματική και εξοντωτική φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 26% από το πρώτο ευρώ, καθιέρωσαν αυξημένη προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά για εισοδήματα που δεν είναι βέβαιο ότι θα εισπραχθούν ενώ αυξάνουν τις εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ έως και 20%.Την ίδια ώρα φορολογούν για πρώτη φορά αγροτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις ενώ αυξάνουν την φορολογία στο πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα. Φορολογούν το κρασί και αυξάνουν τη διάρκεια ζωής του γάλακτος, μέτρα που θα έχουν  πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και στο εμπορικό ισοζύγιο και θα προκαλέσουν πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματος των αγροτών. Κι όλα αυτά για να μην θίξουν τις συντεχνίες και το πελατειακό κράτος. 

Κι ενώ όλα αυτά έρχονται στην Βουλή για να ψηφιστούν σε λίγες ημέρες, η κυβέρνηση νομοθετεί μέσα στο ντόρο για το σύμφωνο συμβίωσης την αυστηροποίηση των ποινών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών με ποινές φυλάκισης έως και τρία έτη για όποιους σκεφτούν να κατέβουν στο δρόμο με τα τρακτέρ. Αυτοί που τροφοδότησαν στο παρελθόν την οργή του κόσμου για να ανέβουν στην εξουσία, σήμερα προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν με νομικές διατάξεις που προσβάλουν τον αγροτικό κόσμο και τον αγώνα του για επιβίωση. Δυστυχώς γι αυτούς, η ανοχή των αγροτών έχει εξαντληθεί και σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με την δίκαιη οργή τους. 


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών (ΔΙΕΣΥ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου