Διαμαντής Καρασούλας: ΒΟΜΒΑ: O Κουβέλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΒΟΜΒΑ: O Κουβέλης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Βουδούρης ήταν μόνο η αρχή σ΄αυτή την ιδιάζουσα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με πρώην πασόκους-δημαρίτες κλπ φρούτα που έγιναν συριζαίοι. Σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγγραφή βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο ίδιος ο Πάστορας Κουβέλης!

Ο Τσίπρας τον προετοιμάζει για επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου ώστε ο Κουβέλης αφού εκλεγεί να εντυπωσιάσει και τους ευρωβουλευτές με το ταμεραμέντο του. 

Γι αυτό και ο Αλέξης δεν είχε ιδιαίτερο άγχος με την αντίδραση του Λαφαζάνη, τον οποίο και έμμεσα απείλησε:

-Θα δώσουμε την μάχη όλοι μαζί (ή θα φύγεις)!

Ξέρει πως τρέχουν τα σάλια του Κουβέλη, ο οποίος σε λίγο δεν θα έχει κόμμα για να επιστρέψει στο πρώην μαντρί του Συνασπισμού, αφού στο μεταξύ τα έχει σκατώσει συμμετέχοντας στην συγκυβέρνηση.

Η προσμονή της επιστροφής του Κουβέλη αλλά και διάφορα λιγούρια βουλευτές άλλων κομμάτων που εκλοπαρούν να ενταχθούν στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει την δυνατότητα στον Τσίπρα να αγνοεί τις εμμονές Λαφαζάνη στην σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή.

Η συγκεκριμένη στάση του Τσίπρα παραπαίμπει στους macho ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διέγραφαν όποιον γούσταραν και γενικά πηδούσαν και έδερναν χωρίς να δίνουν λογαριασμό όπως παρατηρεί ο Γιάννης Μακρυγιάννης στο Πρώτο Θέμα:

 Η κόντρα λαμβάνει διαστάσεις, καθώς σε αυτή ενεπλάκη ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αντιπαρατιθέμενος με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη της αριστερής πλατφόρμας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να υιοθετεί διαδικασίες επιβολής της ηγετικής άποψης, βαδίζοντας στα χνάρια κομμάτων του παλαιού δικομματισμού, με τα αρχηγικά μοντέλα!

Η «πέτρα του σκανδάλου» στη συνεδρίαση της ΚΕ το Σαββατοκύριακο ήταν κυρίως η πρόταση της ηγεσίας να είναι υποψήφιος ο Οδυσσέας Βουδούρης για την Πελοπόννησο και δευτερευόντως οι εισηγήσεις για τον Θόδωρο Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και τον Σπύρο Μπενέτο στο Νότιο Αιγαίο.

Η Αριστερή Πλατφόρμα διαφώνησε, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι ο κ. Βουδούρης έχει ψηφίσει μνημόνια και προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά. Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «στέλνουμε λάθος μήνυμα στο λαό» με υποψηφιότητες που δεν σηματοδοτούν ανοιχτά τον αντιμνημονιακό αγώνα.

Τα αίματα άναψαν όταν ήλθε η ώρα της ψηφοφορίας. Η ηγεσία ζήτησε να γίνει μία ψηφοφορία «πακέτο» και για τις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και στις 13 περιφέρειες και όχι για κάθε μία χωριστά. Σημειωτέον ότι για τις υπόλοιπες δέκα δεν υπήρχαν ουσιαστικές διαφωνίες μεταξύ των εσωκομματικών πλευρών. Η διάθεση της ηγεσίας όμως να «κρύψει» τις επίμαχες υποψηφιότητες στο ίδιο τσουβάλι με όσες είχαν την πλήρη έγκριση του κόμματος, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί θυμήθηκαν ότι κάπως έτσι κάνει και η κυβέρνηση στη Βουλή με τις σκληρές μνημονιακές διατάξεις, τις οποίες βάζει σε ένα άρθρο με άλλες ρυθμίσεις και υφαρπάζει την ψήφο των βουλευτών.

Για να ελέγξει τις αντιδράσεις παρενέβη ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που απευθύνθηκε στον κ. Λαφαζάνη ρωτώντας τον εάν θα «δώσουμε την μάχη όλοι μαζί». Ο ηγέτης της αριστερής πλατφόρμας απάντησε πως «αυτό είναι αυτονόητο», όμως ο Στάθης Λεωτσάκος, στέλεχος της ίδιας πτέρυγας, απηύθυνε με νόημα το ίδιο ερώτημα στον πρόεδρο του κόμματος. 
Ο Νίκος Βούτσης, εκ των στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα μίλησε για δυσανεξία εκ μέρους της αριστερής πτέρυγας και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ανοίγει φακέλους σε όσους προσεγγίζουν το κόμμα για κοινή πορεία.

Τελικά τέθηκε σε ψηφοφορία το εάν θα ψηφιστεί η πρόταση της ηγεσίας ως πακέτο ή θα εγκριθεί μία μία η υποψηφιότητα. Υπερίσχυσε μεν η άποψη της προεδρικής πτέρυγας, με ψήφους 96 υπέρ και 67 κατά, συσχετισμός, που έδειξε ότι η θέση της αριστερής πτέρυγας είχε ευρύτερη απήχηση απ’ όσο η γενική επιρροή της στο σώμα.

Στη συνέχεια έγινε ψηφοφορία, σε ένα διαλυμένο σώμα και χωρίς καταμέτρηση, για το εάν εγκρίνεται το πακέτο των υποψηφιοτήτων, κάτι που βέβαια ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα.

Σημειωτέον ότι στους κόλπους της αριστερής πτέρυγας διατυπώνεται η εκτίμηση ότι υπάρχει μυστική συμφωνία με τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ για συνεργασία και σε άλλα πεδία πολιτικής δράσης, όπως οι εθνικές εκλογές, και γι’ αυτό η ηγεσία επέμεινε τόσο πολύ σε μία άκρως αμφιλεγόμενη περίπτωση όπως ο κ. Βουδούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου