Διαμαντής Καρασούλας: Οι κατ' επίφαση δημοκράτες διώκτες και οι νεοναζιστές διωκόμενοι

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι κατ' επίφαση δημοκράτες διώκτες και οι νεοναζιστές διωκόμενοι


Γράφει η Νεκταρία – Ελευθερία Αγγελάκη
Δικηγόρος
Ζούμε ιστορικές στιγμές, τις οποίες κατά την άποψη της γράφουσας, πολύ λίγοι είτε είχαν προβλέψει είτε είχαν ψυχανεμιστεί. Τα θεμέλια του ισχύοντος πολιτικού συστήματος σείονται. Ποιος τελικά θα ηττηθεί πολιτικά, αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου; Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πλείστα, αναπάντητα και αμείλικτα.

Είναι ήδη γνωστό ότι η Χρυσή Αυγή συμμετέχει ως επίσημο κόμμα στις Εθνικές Εκλογές από το 1996. Με ποιο καταστατικό και με ποιες διαδικασίες; Ομοίως στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 δεν έγινε έλεγχος του καταστατικού της από το Αʼ Τμήμα του Αρείου Πάγου; Ακόμη όμως κι αν παραβλέψουμε αυτά τα ερωτήματα, τίθεται σαν δαμόκλειος σπάθη το ερώτημα, αν είναι έτοιμη η Δικαιοσύνη, μα πρωτίστως το Κοινοβουλευτικό μας Κατεστημένο νʼ αποδείξει με πειθώ ότι πρόκειται περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Αν η Δικαιοσύνη δεν τεκμηριώσει την παραπάνω κατηγορία, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδεύσουμε σʼ επικίνδυνα μονοπάτια για τη Δημοκρατία μας και δη για τους ήδη υπό κρίση θεσμούς μας. Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής φαίνεται να αναπτύσσεται ραγδαία. Όμως είτε οι ιδέες είτε τα σύμβολα είτε τα παραληρήματα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνιστούν εγκληματικές πράξεις και γιʼ αυτό αξιόποινες;
Επομένως, το δικαστικό αίτημα περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα θέσει σε διλημματική κατάσταση την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία. Περαιτέρω, η προχειρότητα των διώξεων της Χρυσής Αυγής λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης δύναται να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα απʼ αυτά που επιδιώκει το πολιτικό σύστημα. Και τότε, οι κατʼ επίφαση δημοκράτες διώκτες θα καταστήσουν μεν τους νεοναζιστές διωκόμενους ήρωες, από την άλλη δε, θα εκλείψουν η πολιτική φρόνηση και αντιμετώπιση της κατάστασης, η συνταγματική τάξη, οι δικαιικές αρχές και ο ηθικός πυρήνας της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου