Διαμαντής Καρασούλας: Έκλεισε για δυο χρόνια ο Άγιος Νικόλαος Πύργου

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Έκλεισε για δυο χρόνια ο Άγιος Νικόλαος Πύργου


Έκλεισε από σήμερα το πρωί για επισκευές, ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύργου. Κατά την χθεσινή τελευταία Θεία Λειτουργία επικράτησε ιδιαίτερη συγκίνηση, ιδιαίτερα όταν στο τέλος ο Ιερέας π. Χαράλαμπος  ανακοίνωσε συγκινημένος ότι ο Ιερός Ναός ο οποίος για τόσα χρόνια στέγασε τις χαρές και τις λύπες των ενοριτών, τις πνευματικές ανάγκες των Πυργιωτών θα παραμείνει κλειστός για δύο περίπου χρόνια, προκειμένου να επισκευαστεί με την αντισεισμική νέα τεχνολογία και να διατηρηθεί και για τους επόμενους αιώνες.


Στο ίδιο κλίμα και οι ιεροψάλτες του ναού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να ψέλνουν και μετά το τέλος της λειτουργίας, μέχρι να αδειάσει πλήρως ο ναός. 
Μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις θα εκδίδονται από την Ιερά Μητρόπολη και από το Α' Κοιμητήριο, ενώ οι επίσημες τελετές θα πραγματοποιούνται στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου.

Ανακοίνωση σχετική εξεδώθη σήμερα από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας:
«Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται, ότι από την αρμoδίαν Υπηρεσίαν του Υπουργείου Πολιτισμού εγκατεστάθη ο εργολάβος δια την επισκευή του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου.
Κατόπιν τούτου ο Μητροπολιτικός Ναός θα παύση προσωρινά και μέχρι ολοκληρώσεως των εργασιών επισκευής του, την λειτουργίαν του (θείες Λειτουργίες, ιερές Ακολουθίες, Μυστήρια κ.λ.π.).

Οι ενορίτες του δύνανται να εκκλησιάζωνται εις τους υπολοίπους Ναούς της Πόλεως. Δια εκδόσεις Πιστοποιητικών η βεβαιώσεων θα προσέρχωνται εις την Ι. Μητρόπολιν (πρωϊνές ώρες π. Ηλία Παπαγγελή) και απογευματινές ώρες π. Κων/νον Παπαδημητρίου η π. Ηλία Παπαγγελή στο Α Κοιμητήριον Πύργου.
Δια τις επίσημες τελετές και εορτές (Εθνικές επετείους κ.λ.π.) δια το ως άνω χρονικό διάστημα των επισκευών θα χρησιμοποιήται ο Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Πύργου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου