Διαμαντής Καρασούλας: Ιστορία γράφουν οι παρέες...

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ιστορία γράφουν οι παρέες...


του Δημήτρη Καραγεωργίου

Τρεισίμιση μήνες απομένουν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές κι όσο αυτές πλησιάζουν τα ερωτήματα πληθαίνουν όσον αφορά τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουμε. Η "κρίση" έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, μετρώντας πέντε χρόνια ζωής και στερώντας από εμάς κομμάτια της δικής μας. Αλήθεια ποιος πιστεύει πως η κρίση είναι μόνο οικονομική;

Άραγε έχουμε αναρωτηθεί γιατί φτάσαμε ως εδώ; Μήπως τελικά ο κατήφορος έχει βαθύτερα αίτια που φτάνουν σε μια γενικότερη κρίση ηθικής, αξιών, εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία; Ανάλογα με το πόσο βαθιά φτάνει ο στοχασμός του καθενός, αντίστοιχα φαίνεται πως θα είναι και τα κριτήρια για την αυτοδιοικητική του ψήφο.


Η γενιά των πατέρων μας απέτυχε. Μας έστρωσε ένα μέλλον Γολγοθά που μόνο δυσοίωνο διαγράφεται μπροστά μας. Πώς άραγε θα αντιδράσουμε ως νέοι άνθρωποι για να καταφέρουμε την ανατροπή στη ζωή μας που όλοι αναζητούμε για να πάρει την ανηφόρα; Η λύση είναι μία... Όποιος κι αν επικρατήσει το βράδυ της 18ης (ή 25ης) Μαΐου, στην υποστηρικτική του ομάδα θα πρέπει να έχουν αναδειχθεί πρόσωπα νέα. Νέα τόσο σε ηλικία όσο και σε αντιλήψεις, χωρίς καμία πρηγούμενη τριβή-φθορά με τα κοινά του τόπου μας. Οφείλουμε πλέον ως πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας κι αυτό θα συμβεί μόνο αν αντιληφθούμε την "κάθαρση" που επιζητούμε ως αυτο-κάθαρση!

Η δύναμη είναι στα χέρια μας... Όταν λοιπόν φτάσουμε στην κάλπη την ημέρα εκείνη, ας ψηφίσουμε με γνώμονα την ανανέωση. Ας δώσουμε τη δύναμη στη γεννιά των αδικημένων να προχωρήσει στην αναδόμηση του τόπου, κι ας στερήσουμε από τη γεννιά των αδικούντων τη δυνατότητα να τα κάνουν χειρότερα. Να θυμάστε ότι ιστορία γράφουν οι παρέες και πως μόνο μέσα από σκληρή ομαδική δουλειά με ομοψυχία θα επιτευχθεί το ακατόρθωτο, να αντιστρέψουμε τον ρου της ιστορίας! Νέοι άνθρωποι, νέα ήθη, νέες ιδέες, νεες πρακτικές, νέες αντιλήψεις, νέος κώδικας επικοινωνίας και συνεργασίας... Ας μην το ξεχάσουμε και πετάξουμε στον κάδο των αχρήστων άλλη μια ευκαιρία για τις ζωές μας!


*Ο Δημήτρης Καραγεωργίου είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και Τομεάρχης Βόρειας & Ανατολικής Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου