Διαμαντής Καρασούλας: Διαμαντής Καρασούλας: «Στοίχημα επιβίωσης της Ηλείας οι Περιφερειακές εκλογές»

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διαμαντής Καρασούλας: «Στοίχημα επιβίωσης της Ηλείας οι Περιφερειακές εκλογές»

Η τετραετία που πέρασε ήταν όχι μόνο χαμένη για την Ηλεία αλλά και φορέας μεγάλων πληγών και απωλειών για το Νομό που από το 2007 δέχεται την μια υποβάθμιση μετά την άλλη και αδυνατεί να ορθοποδήσει. Ο Καλλικράτης από μόνος του αδίκησε την Ηλεία αλλά κανένα διοικητικό σύστημα δεν μπορεί να φέρει από μόνο του την αλλαγή όταν δεν αλλάζουν τα πρόσωπα.

 Τί άλλαξε με τον Καλλικράτη για την Ηλεία; Απλά ο Νομάρχης έγινε

Αντιπεριφερειάρχης. Ίσως να άλλαξε και γραβάτα. Επί της ουσίας καμία άλλη αλλαγή. Η θητεία Κατσιφάρα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν αποτυχημένη έως τραγική. Η θητεία του κ.Καφύρα μία από τα ίδια. Καμία αληθινή πολιτική, καμία πρωτοβουλία, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο. Μόνο δηλώσεις και δελτία τύπου. Η ανυπαρξία τους από κάθε διεκδίκηση, καταδίκασε την Ηλεία στην απομόνωση και το μαρασμό.

Θεωρώντας τους Ηλείους ψηφοφόρους δεδομένους με βάση τις μεγάλες πλειοψηφίες που τους έδωσαν τα προηγούμενα χρόνια, πίστεψαν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα ιδιαίτερο αφού η επανεκλογή τους είναι σίγουρη. Όμως το 2014 δεν είναι 2010. Ο λαός της Ηλείας, όπως και όλοι οι Έλληνες είδαν, έπαθαν και έμαθαν. Ο εγκλωβισμός της Ηλείας σε ένα πολιτικό προσωπικό μιας ομάδας 20 - 30 ανθρώπων οι οποίοι ανακυκλώνονται στις πολιτικές θέσεις, παριστάνοντας πότε τον δήμαρχο, πότε το νομάρχη και πότε τον βουλευτή θα τελειώσει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το στοίχημα αυτών των εκλογών, είναι στοίχημα επιβίωσης για την Ηλεία, η οποία δεν αντέχει άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ο Νομός μας χρειάζεται άμεσα ένα ρεαλιστικό και τολμηρό αναπτυξιακό σχέδιο με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα, όπου με την απαιτούμενη συνεργασία όλων τον φορέων θα επιτύχει να βγάλει την Ηλεία από το σημερινό οικονομικό τέλμα. Τα πρόσωπα που καταδίκασαν το Νομό στην υποβάθμιση, την αποκοπή της από την υπόλοιπη Ελλάδα, την ανεργία και την φτωχοποίηση των πολιτών της πρέπει να τιμωρηθούν και να περάσουν οριστικά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της Ηλείας. Τα ρουσφέτια του παρελθόντος και οι κούφιες υποσχέσεις του μέλλοντος δεν πρέπει να εξαπατήσουν κανέναν μας. Είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία.

*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των ΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου