Διαμαντής Καρασούλας: Στη φυλακή οδηγός του ΟΑΣΘ ως «ρατσιστής» επειδή κατέβασε αλλοδαπούς τζαμπατζήδες!

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Στη φυλακή οδηγός του ΟΑΣΘ ως «ρατσιστής» επειδή κατέβασε αλλοδαπούς τζαμπατζήδες!

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, επέβαλε το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος οδηγού του ΟΑΣΘ, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για το ότι υποχρέωσε δύο Αφρικανούς επιβάτες να αποβιβαστούν από λεωφορείο του Οργανισμού, καθώς δεν είχαν εισιτήρια!


 
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «άρνηση παροχής υπηρεσίας για λόγους ρατσιστικής συμπεριφοράς»!
 
Η υπόθεση ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας, τον περασμένο Απρίλιο, ύστερα από σχετική αναφορά που έκανε ομάδα δικηγόρων, καταγγέλλοντας τον συγκεκριμένο οδηγό για «ρατσιστική» συμπεριφορά.
 
Επικαλούμενοι «μαρτυρία» επιβάτιδας, οι δικηγόροι υποστήριξαν ότι ο καταγγελλόμενος επιτέθηκε φραστικά στους υπόλοιπους επιβάτες, που θορυβήθηκαν από τη συμπεριφορά του και απευθυνόμενους προς το μέρος τους φέρεται, τάχα, να είπε ότι είναι “χρυσαυγίτης”, επιδεικνύοντας – σύμφωνα πάντα με τους μάρτυρες - μενταγιόν που φορούσε με το σύμβολο του κόμματος.
 
Η υπόθεση είχε προκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, από την οποία διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραπομπή τού οδηγού σε δίκη.
 
Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος εξήγησε ότι ο ίδιος έκανε έλεγχο στους δύο επιβάτες, επιμένοντας ότι όντως δεν είχαν εισιτήρια. 
 
Διέψευσε δε, τα όσα κατήγγειλε η «αυτόπτης μάρτυρας» ότι ακολούθησαν μετά το περιστατικό.
 
Μάλιστα, προκειμένου να ενισχύσει τον ισχυρισμό του ότι δεν τρέφει ρατσιστικά αισθήματα, επιστράτευσε ως μάρτυρα υπεράσπισης αλλοδαπό φίλο του.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου