Διαμαντής Καρασούλας: Νέα αύξηση στην ανεργία «με εντολή Σαμαρά» - 27,8% με βάση τα επίσημα στοιχεία

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Νέα αύξηση στην ανεργία «με εντολή Σαμαρά» - 27,8% με βάση τα επίσημα στοιχεία



Νέα αύξηση στην ανεργία «με εντολή Σαμαρά» - 27,8% με βάση τα επίσημα στοιχείαΓια άλλη μία φορά η πραγματικότητα έρχεται σε πλήρη ρήξη με τις εξαγγελίες Σαμαρά και τις όποιες ελπίδες του για να παραμείνει στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση βέβαια φροντίζει έτσι ώστε να χαμηλώνει τεχνητά τους δείκτες της ανεργίας για να περιορίσει όσο είναι δυνατόν το ρεζιλίκι της, αλλά και πάλι τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της πραγματικότητας.

Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 27,8% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (27,7%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αντίστοιχα αύξηση σημειώθηκε στα ποσοστά ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα, από 56,8% το Σεπτέμβριο, στο 59,2% τον Οκτώβριο.
Σε αυτή την χώρα, λοιπόν, που 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος, με το ποσοστό στους νέους να ανέρχεται στο 6 στους 10, έρχεται ο Σαμαράς και πουλάει παραμύθια για «πρωτογενή πλεονάσματα» που θα μοιραστούν προεκλογικά. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή να διεξάγεται ένα εμπόριο ελπίδας πάνω σε ανθρώπους πραγματικά απελπισμένους, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι, αλλά παρόλα αυτά υπερφορολογούνται.
Μονάχα μία Εθνική κυβέρνηση που δεν εξαρτάται από τα διεθνή τοκογλυφικά συμφέροντα μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας, δίνοντας μία αναπτυξιακή προοπτική στην Ελληνική Οικονομία. Δεν μπορούν να το πράξουν αυτό ούτε οι επενδυτές της Black Rock, ούτε οι υπάλληλοι της Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου