Διαμαντής Καρασούλας: Δήλωση - «βόμβα» Σταθάκη: Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση - «βόμβα» Σταθάκη: Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση


Αναταραχή αναμένεται να προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης, που ούτε λίγο ούτε πολύ επανέλαβε σχεδόν αυτούσια τη δήλωση του Στουρνάρα ότι είναι λίγοι οι φόροι στην Ελλάδα, ενώ παραδέχτηκε την αντίθεση του με το κόμμα για το επαχθές χρέος.


Σε μία αναφορά που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο βουλευτής και ένας εκ των εισηγητών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τίτλο «Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι «η Ελλάδα "υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση", εννοώντας την υστέρηση που παρουσιάζεται στη χώρα σε ό,τι αφορά τα έσοδα από την φορολογία ως ποσοστό του ΑΕΠ, σε σχέση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στο 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα» είπε ο κ. Σταθάκης και συμπλήρωσε, περιγράφοντας ένα μέρος του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το μείγμα είναι δεδομένο, 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές».

Ο Γιώργος Σταθάκης φρόντισε να επαναλάβει και τη διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ για το επαχθές χρέος και τη διαγραφή του, αφού ο ίδιος το τοποθετεί μόλις στο 5% του συνόλου του χρέους, κάτι που είχε προκαλέσει την έκρηξη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε χαμογελώντας τις απόψεις του για το χρέος λέγοντας χαρακτηριστικά: Να μιλήσω για το χρέος πριν να έρθει ο Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου