Διαμαντής Καρασούλας: Οι lifestyle επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πύργο...

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Οι lifestyle επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Πύργο...


Από υποψήφιος βουλευτής του  ΚΚΕ το 1996, στο Αφγανιστάν το 2002, απεσταλμένος του υπουργείου Εξωτερικών, επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, με μηνιαίο μισθό 8.000 ευρώ για να εποπτεύει την υλοποίηση  προγραμμάτων της ελληνικής βοήθειας, μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης(ΜΚΟ), που είχε ιδρύσει για τον σκοπό αυτό...
Παρά το γεγονός, μάλιστα,  ότι  υπήρξε-όπως προκύπτει από  συνέντευξή του το 2010 σε αθηναϊκή εφημερίδα-   στέλεχος  της Ν.Δ. Το 2010, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στο ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ. Πέτρου Μαντούβαλου, που συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές  ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος  Πειραιά. Σήμερα,  Μάρτιο  του 2014, εν δυνάμει υποψήφιος δήμαρχος Πύργου, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.   
Θα αναρωτιέστε αγαπητοί αναγνώστες ποιός έχει καταφέρει  να επιτύχει αυτό το σπάνιο ρεκόρ. Δηλαδή να υιοθετεί  πολλές και   διαφορετικές  πολιτικές  ταυτότητες  και να μπαίνει με εξαιρετική προσαρμοστικότητα και δεξιοτεχνία στο πετσί του ρόλου, που του ανατίθεται ή αναλαμβάνει να ερμηνεύσει κάθε φορά,  ευθυγραμμιζόμενος απόλυτα  με  τις  σκηνοθετικές ανάγκες. Πρώτα από όλα, καταλαβαίνετε ασφαλώς ότι δεν μπορεί παρά να είναι ένας καλός ηθοποιός. Και βέβαια δεν κάνετε λάθος. 
Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ο  γνωστός  ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης, τον οποίο κάποια στελέχη της  οργάνωσης  δήμου Πύργου του  ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν  να χρίσουν  υποψήφιο δήμαρχο Πύργου, ενόψει των δημοτικών εκλογών του επόμενου Μαΐου. Φαίνεται πως αυτοί πιστεύουν ότι με τον κ. Μανιάτη επικεφαλής του δημοτικού ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα του νομού, θα ικανοποιηθεί το πιεστικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ουσιαστική αλλαγή πλεύσης στο δήμο. Νομίζουν ότι θα συντελεστεί η αριστερή στροφή που έχει ανάγκη ο τόπος  και η ανατροπή της μέχρι τώρα εφαρμοζόμενης  στον δήμο Πύργου, πολιτικής των κοντόφθαλμων προσεγγίσεων, της παθητικής αποδοχής τετελεσμένων που διαμορφώνει  η  κεντρική εξουσία, της υποταγής στα μνημόνια, της  αδράνειας και των χαμένων ευκαιριών.  
 Γνώμη της «Π», είναι ότι κάνουν λάθος. Ο δήμος Πύργου δεν έχει ανάγκη μια διοίκηση life-style. Δεν πρόκειται να επιλυθεί κανένα από τα χρονίζοντα  προβλήματα των πολιτών με τέτοιας  μορφής  εξουσία. Οφείλουν να το κατανοήσουν οι υποστηρικτές της επιλογής Μανιάτη. Παρακάτω σταχυολογήσαμε από το διαδίκτυο και παραθέτουμε σύντομες αναφορές που περιγράφουν την πολιτική διαδρομή του κ. Μανιάτη:      
 «Ο Μιχάλης Μανιάτης γεννήθηκε στην Καστέλα στον Πειραιά το 1952. Σπούδασε ψυχολογία και μουσική, αλλά τον κέρδισαν ο κόσμος του θεάματος, τα ΜΜΕ και η πολιτική.
 Το 1996 ο Κώστας Καρράς που κατέβαινε ως υποψήφιος με την Πολιτική Ανοιξη δήλωνε: «Δεν κατεβαίνω στις εκλογές για να λύσω τα μεγάλα εθνικά θέματα, αλλά για να βοηθήσω την ελληνική οικογένεια». Την ίδια περίοδο στον στίβο της πολιτικής έμπαιναν ο Χρήστος Πολίτης και ο Βασίλης Παϊτέρης με την ΠΟΛ.ΑΝ., ο Μιχάλης Μανιάτης, αλλά και η Ελένη Γερασιμίδου και ο Τίτος Βανδής με το ΚΚΕ.
 Ο ηθοποιός  Μ. Μανιάτης μίλησε στην κάμερα του star και αποκάλυψε ότι τοΥπουργείο Εξωτερικών τον είχε προσλάβει το 2002 με μισθό 8.000 ευρώ μηνιαίως για να πάει στο Αφγανιστάν και να εποπτεύσει την υλοποίηση προγραμμάτων της ελληνικής βοήθειας. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου κάποια στιγμή έκαναν πως δεν το ήξεραν. Ο  Μιχάλης Μανιάτης προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της πολιτείας, γιατί δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της απέναντι στη ΜΚΟ που είχε συστήσει με θέμα το Αφγανιστάν.
Από συνέντευξη  του  Μιχάλη Μανιάτη  σε αθηναϊκή εφημερίδα:
 ΕΡ: Πριν κλείσουμε, μια προσωπική ερώτηση. Το 2004, παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και θα μπορούσατε να αξιοποιηθείτε μια και υπήρξατε για χρόνια στέλεχος και πολιτευτής της, αποχωρήσατε από το κόμμα και από την πολιτική χωρίς να εξηγήσετε τους λόγους.  Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αποχωρήσατε  και βασικά τι σας κάνει και τολμάτε μια επιστροφή στα κοινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου