Διαμαντής Καρασούλας: Διαμαντής Καρασούλας: Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατήσει τους νέους στην Ηλεία;

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Διαμαντής Καρασούλας: Μπορεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατήσει τους νέους στην Ηλεία;

Βρισκόμαστε στο 2014 και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Χώρας με πρώτους αυτούς της Ηλείας υπόσχονται ακόμα ότι θα φτιάξουν πεζοδρόμια, θα κλείσουν τις λακκούβες στους δρόμους, θα αλλάξουν τις καμένες λάμπες. 

Με αυτές τις προοπτικές είναι προφανές γιατί η Ηλεία βρίσκεται τόσα χρόνια στο περιθώριο και τον πάτο της ανάπτυξης, την ώρα που όλοι γνωρίζουμε και αναφέρουμε καθημερινά τα φυσικά και πολιτιστικά της προτερήματα.  


Οι ηγεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού τα τελευταία χρόνια ήταν οι περισσότερες κατώτερες των περιστάσεων, ανίκανες όχι μόνο να υλοποιήσουν το οποιοδήποτε αναπτυξιακό σχέδιο αλλά και να διαχειριστούν τα οικονομικά των δήμων ή το θέμα των σκουπιδιών. Κορυφαίο παράδειγμα η πρωτεύουσα του Νομού, η οποία υστερεί στα πάντα έναντι οποιασδήποτε άλλης πρωτεύουσας νομού σε όλη την Ελλάδα. 

 
Μπορούμε να απαιτήσουμε μια νέα, σύγχρονη αντίληψη της τοπικής Αυτοδιοίκησης; Το στοίχημα και η πρώτη επιδίωξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να κρατήσουμε τους νέους στην Ηλεία. Να περιορίσουμε την τεράστια αυτή εθνική αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό για μια αξιοπρεπή ζωή, για να δουν τους κόπους τους να πιάνουν τόπο. Αυτό είναι το διακύβευμα και το μεγάλο στοίχημα της Αυτοδιοίκησης σε αυτές τις εκλογές.  


Μπορεί ο κάθε Δήμος να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους νέους του; Μπορεί να εγκαταλείψει την μεμψιμοιρία και την κλάψα απέναντι στην κεντρική εξουσία και να δώσει ελπίδα στους νέους και τις νέες; Μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, να υλοποιήσει ριζοσπαστικές πολιτικές που θα δημιουργήσουν τοπική ανάπτυξη με κεντρικούς άξονες την Γεωργία, την Επιχειρηματικότητα και τον Τουρισμό και θα κρατήσoυν τους νέους στο χωριό και την πόλη τους ή θα πάμε ξανά σε Αυτοδιοικητικές εκλογές με υποσχέσεις για καινούργια πεζοδρόμια και γεφύρια;  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου