Διαμαντής Καρασούλας: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές και στην Ηλεία

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα Γεωργιανών που διέπραττε κλοπές και στην Ηλεία


Συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και ο εγκέφαλός της
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί εξήντα πέντε (65) περιπτώσεις διαρρήξεων σε διαμερίσματα στην Ηλεία και στη Μεσσηνία.
Οι δράστες έσπαζαν τους ομφαλούς των κοινών κλειδαριών, ενώ διερρήγνυαν τις πόρτες ασφαλείας με αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία.


Στην οικία του εγκέφαλου της σπείρας βρέθηκε κλειδαριά ασφαλείας τοποθετημένη σε μέγγενη, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την εξάσκησή τους
Το συνολικό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της ομάδας από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδευμένη και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε διαμερίσματα κατοικιών, στην Ηλεία και στη Μεσσηνία.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (21-3-2014) το πρωί, στον Πύργο, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 24 και 39 ετών, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθη σε περιοχή της Κυπαρισσίας και ένας 24χρονος ομοεθνής τους, ηγετικό μέλος της ομάδας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός ακόμα συνεργού τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ει
δικότερα, χθες (21-3-2014) το πρωί, οργανώθηκε στον Πύργο, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις Γεωργιανούς, να περιεργάζονται κουδούνια εισόδου πολυκατοικίας και επιχείρησαν να τους συλλάβουν.
Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν ο 39χρονος και ο 24χρονος, ενώ ο εγκέφαλος της σπείρας κατάφερε να διαφύγει πεζός.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν αυτοσχέδια διαρρηκτικά εργαλεία, τρία κινητά τηλέφωνα και μία αλυσίδα λαιμού, τα οποία και κατέσχεσαν. Σε έρευνες που ακολούθησαν σε δύο οχήματά τους, τα οποία είχαν σταθμεύσει σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν πολλά ακόμα διαρρηκτικά εργαλεία και διάφορα έγγραφα.

Για τον
εντοπισμό του 24χρονου, οι αστυνομικοί ενήργησαν συντονισμένες αναζητήσεις με αποτέλεσμα να εντοπιστεί σε περιοχή της Κυπαρισσίας και να συλληφθεί.
Από την αστυνομική έρευνα, που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου προέκυψε ότι οι τρεις αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, εγκέφαλος της οποίας ήταν ο 24χρονος, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν εκτελεστικό ρόλο, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες.
Πιο αναλυτικά, η εγκληματική ομάδα, τον τελευταίο χρόνο, είχε διαπράξει εξήντα πέντε (65) διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και συγκεκριμένα:
• είκοσι έξι (26) στον Πύργο,
• τριάντα πέντε (35) στην Καλαμάτα και
• τέσσερις (4) στην Κυπαρισσία
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν διαμερίσματα, από τα οποία οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, και αφού έσπαζαν τους ομφαλούς των εισόδων ή διερρήγνυαν με αυτοσχέδια διαρρηκτι
κά εργαλεία τις πόρτες ασφαλείας, αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και μικρές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.
Σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 24χρονου, στην Καλαμάτα, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και κινητών τηλεφώνων, τα οποία είχαν αφαιρέσει, καθώς και μία κλειδαριά ασφαλείας πάνω σε μέγγενη, που οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την εξάσκησή τους.
Το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, από την παράνομη δράση τους, ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ενώ τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά τους, κατασχέθηκαν ως μέσα διευκόλυνσης εγκληματικών πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου