Διαμαντής Καρασούλας: ΣΥΡΙΖΑ Πύργου: Μια ψηφοφορία για κλάματα...

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Πύργου: Μια ψηφοφορία για κλάματα...



Άρθρο του Σωτ. Χ. Σωτηρόπουλου*

Πρέπει ευθύς εξ αρχής να εξηγηθώ για να μη παρεξηγηθώ. Δεν είμαι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορούσε να μου πει κάποιος και τι σε «κόφτει» εσένα για το τι γίνεται στην προ 2 μηνών συσταθείσα Δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου και το τι γίνεται στις επανειλημμένες ψηφοφορίες και ατέρμονες δημόσιες συζητήσεις για την ανάδειξη του εκλεκτού του κόμματος που θα διεκδικήσει αύριο το Δήμο του Πύργου;


Λοιπόν, με «κόφτει» και με παρακόφτει. Πρώτον γιατί ενδιαφέρομαι ποιος θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος της πρωτεύουσας του Νομού μου, δεύτερον εάν θα γίνει η σωστή επιλογή και στήριξη από το κόμμα που φιλοδοξεί και πρέπει αύριο να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας και τρίτον (εάν αυτό κάτι λέει) γιατί υπήρξα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη δημιουργίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ (πρόδρομο και κορμό του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ)  μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΝ (άσχετα αν μετά την διάσπαση του ενιαίου ΣΥΝ, αποχώρησα και είμαι έκτοτε εκτός των κομματικών τειχών) παραμένοντας όμως ενεργό μέλος της κοινωνικής ριζοσπαστικής και οικολογικής Αριστεράς.
Άρα, μπορώ να λέω με θάρρος και παρρησία την άποψή μου.

Εδώ και μήνες παρακολουθούμε ενεοί, εμείς οι Ηλείοι μια άκρως τραγελαφική κατάσταση στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας να βρει και να καταλήξει στο πρόσωπο που θα διεκδικήσει τον Δήμαρχο της πρώτης πόλης του Νομού, που μάλιστα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται πολύ μπροστά από τη ΝΔ, στην προτίμηση των ψηφοφόρων.

Τι συμβαίνει λοιπόν και παρατηρούνται τέτοια απίθανα και τραγελαφικά γεγονότα που οδηγούν στην καταρράκωση του κύρους ενός κόμματος εξουσίας που μάλιστα  στην χτεσινή συνέλευση και ψηφοφορία (όπως περιγράφεται σήμερα με λεπτομέρειες  στα τοπικά ΜΜΕ) παρουσίασε το αποκορύφωμα που φτάνει τα όρια της φαιδρότητας, για να μη πω κάτι πιο βαρύ;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ως ενεργού πολίτη και με την μακρόχρονη εμπειρία μου, λέω ότι δεν είναι τυχαία αυτά τα γεγονότα που μας αφήνουν εμβρόντητους αλλά και ανήσυχους.

1) Είδαμε προς μηνός περίπου να δημιουργείται ένα 20μελές Συντονιστικό Συμβούλιο της νεοσυσταθείσας Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, όπου προς έκπληξη των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» να περιλαμβάνονται και πρώην Πασόκοι που άφησαν εποχή για το λίαν «αμαρτωλό» λαμογιακό (δεν μου αρέσει ο όρος, αλλά ταιριάζει απόλυτα εδώ) παρελθόν τους, είδαμε και κάποιους γυρολόγους της Αριστεράς που αφού υπηρέτησαν πιστά ως βαστάζοι μια Πασοκική και αποτυχημένη Δημοτική Αρχή και άλλους τινές. Μάλιστα ο ένας εξ αυτών προαλείφεται και ως υποψήφιος Δήμαρχος  της πρωτεύουσας του Νομού!!... Θεέ και Κύριε...

2) Παρέλασαν ως εν δυνάμει υποψήφιοι Δήμαρχοι Πύργου ουκ ολίγα ονόματα (όλων των ειδικοτήτων, εκ του ποικιλόμορφου ...«μπαξέ») πολλοί από τους οποίους κατηγορήθηκαν  δικαίως ή αδίκως ως θητεύσαντες σε ακροδεξιά στέκια κλπ, άλλοι αξιόλογοι αποσύρθηκαν εγκαίρως όταν είδαν  τον κωμικοτραγικό τρόπο επιλογής και άλλοι έμειναν  μέσα για να δώσουν τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του κόμματος στην Ηλεία... Και είναι κρίμα, γιατί η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας έχει επικεφαλής ένα άξιο και σοβαρό Γραμματέα του Δ. Μαξεβανάκη.

3) Και φτάνουμε στη χτεσινή συνέλευση και ψηφοφορία που θα μείνει στην πολιτική ιστορία του Πύργου ως μια μελανή κηλίδα αυτογελοιοποίησης. Ο χαρακτηρισμός του τίτλου «ήταν για κλάματα...» είναι πολύ επιεικής. Τι είδους ψηφοφορία ήταν αυτή; Ούτε να ψήφιζαν μεθυσμένοι. Άκουσον, άκουσον!.., ψήφισαν λέει  δυο υποψήφιους, αλλά δεν βγήκε κανένας από τους δυο. Βγήκε όμως πρώτος σε σταυρούς ένας τρίτος που δεν ήταν υποψήφιος καθόσον κρυφά στα άκυρα ψηφοδέλτια έγραψαν το όνομά του οι οπαδοί του!!!.. Προφανώς, κουβάλησε ο εν λόγω από το διπλανό καφενείο κάποιους -αφού ήταν ανοιχτή η Συνέλευση και έμπαινε μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι..- και ομοθυμαδόν με τον πρωτάκουστο τρόπο και σε συνεννόηση με τα «πνεύματα του βουνού», προέκριναν  ως εκλεκτό του κόμματος ένα άγνωστο-γνωστό Χ, ως αυριανό πρώτο πολίτη του Νομού μας!!

Εμείς τι να πούμε πλέον. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»....


*Ο Σωτ. Σωτηρόπουλος είναι Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και Εκδότης
του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου