Διαμαντής Καρασούλας: Νέες Σκουριές στις Λίμνες Αλφειού: Καταστρέφουν την υγεία των κατοίκων κι ένα πανέμορφο τοπίο για να το κάνουν χωματερή!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Νέες Σκουριές στις Λίμνες Αλφειού: Καταστρέφουν την υγεία των κατοίκων κι ένα πανέμορφο τοπίο για να το κάνουν χωματερή!

Γύπες λυμαίνονται τον τόπο μας... 

Εικόνες πρωτοφανούς τρομοκρατίας και βίας, παρόμοιες με εκείνες των Σκουριών της Χαλκιδικής, εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στη χωματερή της ντροπής των Λιμνών στον ποταμό Αλφειό στην Ηλεία. 



Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν αιφνιδιαστική επέμβαση λίγο πριν από τις 7 το πρωί, πιάνοντας κυριολεκτικά στον ύπνο τους κατοίκους που βρίσκονταν εκεί. Αστυνομικοί εισήλθαν σε ιδιωτική περιοχή και συνέλαβαν συνολικά έξι άτομα που βρίσκονταν μέσα σε ένα τροχόσπιτο και στα αυτοκίνητά τους και τους μετέφεραν στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας.


Το απίστευτο είναι ότι μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν ήταν και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες! 



Παράλληλα, κλούβες της Αστυνομίας απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στη χωματερή σε δύο σημεία της γέφυρας του Αλφειού, απαγορεύοντας τη διέλευση οχημάτων και πολιτών. Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς οδηγοί οχημάτων που ήθελαν να περάσουν από τη γέφυρα και εκατοντάδες εργαζόμενοι αποκλείστηκαν εκεί. 

Κάτοικοι κατήγγειλαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας οι κλήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων γίνονταν με μεγάλη δυσκολία, ενώ το τηλεφωνικό δίκτυο στα Μακρίσια νεκρώθηκε για περίπου δύο ώρες.


Κλίμα βίας και τρομοκρατίας


Λίγο μετά την έφοδο της Αστυνομίας, οι καμπάνες στα γειτονικά χωριά Μακρίσια, Φλόκα και Αλφειούσα άρχισαν να χτυπούν και να καλούν τους πολίτες σε κινητοποίηση. Εκατοντάδες κάτοικοι αψηφώντας τη δυνατή βροχή και την κακοκαιρία επιχείρησαν να περάσουν τα μπλόκα της Αστυνομίας. 

Πέντε εξ αυτών συνελήφθησαν και κρατήθηκαν αρκετή ώρα σε μία από τις κλούβες. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία. Υστερα από μερικές ώρες ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, με την Αστυνομία να κάνει λόγο για απλές προσαγωγές.

Μία εκ των δικηγόρων των κατοίκων, η Δώρα Καλάκου, κατήγγειλε στην «Ε» το πρωτοφανές κλίμα αστυνομικής τρομοκρατίας και βίας με τις προληπτικές προσαγωγές των κατοίκων που αντιδρούν στο οικολογικό έγκλημα που επιχειρούν να διαπράξουν δίπλα στον ποταμό Αλφειό μέσα σε δασική έκταση οι δήμοι Πύργου-Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας-Κρέστενας.

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου, η δασκάλα της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου στα Μακρίσια, κατήγγειλε την αστυνομική αυθαιρεσία κάνοντας λόγο για εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Επιχείρησα να πάω με το αμάξι μου το πρωί στο σχολείο, αλλά με σταμάτησαν οι αστυνομικοί και μου απαγόρευσαν να συνεχίσω αν και τους είπα ποια είμαι και πού πάω. Καταγγέλλω την παράνομη στάση της Αστυνομίας και σας δηλώνω ότι θα στραφώ νομικά κατά του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Μεθαύριο θα γιορτάσουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με τέτοιες εικόνες και συμπεριφορές θα μιλήσουμε στα παιδιά για δημοκρατία και ελευθερία;» κατήγγειλε στην «Ε» η κ. Μιχαλοπούλου.


Ούτε την έγκυο

Οπως κατήγγειλαν οι πολίτες της περιοχής, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν σεβάστηκαν ούτε μία έγκυο στο τέταρτο μήνα της, που έψαχνε μέσα στη βροχή και το κρύο έντρομη να βρει το σύζυγό της. 


Πρόκειται για την Ιωάννα Νεοφώτιστου, από τα Μακρίσια, η οποία σε κατάσταση σοκ έσπασε μόνη της τον αστυνομικό κλοιό και προχώρησε προς τη χωματερή. Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, η γυναίκα άρχισε να νιώθει ζάλη και πόνους και ξάπλωσε στην άσφαλτο. 

Εντρομοι οι κάτοικοι ειδοποίησαν το γυναικολόγο της ο οποίος μετέβη στην περιοχή αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις του απαγόρευσαν να προχωρήσει και να την περιθάλψει.

«Εχω άλλα δύο μικρά παιδιά και αυτό που έχω τώρα στην κοιλιά μου. 
Κάποτε στον Αλφειό παίζαμε με τον αδερφό μου όταν ήμασταν μικρά παιδιά και πετάγαμε νερά και λάσπες ο ένας στον άλλον και χαιρόμασταν. 
Σήμερα τα παιδιά μου δεν τολμούν να αγγίξουν το νερό, που έχει μολυνθεί εξ αιτίας των σκουπιδιών. Είμαι και θα παραμείνω δίπλα στο δίκαιο αγώνα των συμπολιτών μας. 
Δεν με φοβίζουν τα ΜΑΤ.
 Η υπόθεση της ρύπανσης και της καταστροφής του ποταμού Αλφειού στην Ηλεία είναι υπόθεση όλων», ανέφερε με λυγμούς στην «Ε» η κ. Νεοφώτιστου.

Καταγγελίες για αυταρχική και παράνομη συμπεριφορά της Αστυνομίας και των ΜΑΤ υπήρξαν και από τους δημοσιογράφους, καθώς δεν επετράπη σε κανέναν να πλησιάσει τη χωματερή της ντροπής.

«Η Αστυνομία έκανε ερωτήσεις στους μαθητές του Γυμνασίου Πελοπίου, που το Σάββατο επισκέφτηκαν τις Λίμνες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατοίκους». 
Αργά χθες το απόγευμα, μετά τα πρωτοφανή γεγονότα, παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Λιατσής από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι κάτοικοι απέκλεισαν και πάλι το σκουπιδότοπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου