Διαμαντής Καρασούλας: Διαμαντής Καρασούλας: "Θέλουν να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων"

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Διαμαντής Καρασούλας: "Θέλουν να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων"

Ακούσαμε πρόσφατα από τους δανειστές μας ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι υψηλό (75%) και  θα το ακούμε συχνότερα από δω και πέρα. Ακούσαμε επίσης από τον Βουλευτή της ΝΔ κ.Βαρβιτσιώτη ότι "όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους για το σπίτι του να το πουλήσει" και πριν λίγες ημέρες ακούσαμε απ' τον υπουργό Υγείας ότι "οι φόροι είναι για το καλό μας, γιατί θα αναγκάσουν τους Έλληνες να αξιοποιήσουν ή να πουλήσουν τα ακίνητά τους". 


Τί τους ενοχλεί λοιπόν; Το σπίτι του Έλληνα. Με τα χαράτσια και τους συνεχώς αυξανόμενους φόρους των ακινήτων το κόστος της ατομικής ιδιοκτησίας έχει καταστεί ήδη δυσβάστακτο για τις περισσότερες ελληνικές οικογένειες. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί τραγικά οι φόροι στην ιδιωτική περιουσία έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. 
Συγκεκριμένα, το 2009 τα φορολογικά έσοδα του Κράτους από τα ακίνητα ήταν 526 εκατομμύρια ευρώ και το 2012 έφτασαν τα 2,75 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος του υπουργείου οικονομικών για το 2014 είναι τα 3,6 δισ! Έχουμε να κάνουμε με φορολογική εξόντωση των ελληνικών οικογενειών που οδηγεί ολοένα και περισσσότερα νοικοκυριά στη χρεοκοπία. 


Τα περιβόητο "χαράτσι" του Βενιζέλου το οποίο θα καταργούσε ο Σαμαράς, όχι μόνο δεν καταργήθηκε αλλά έγινε νόμιμος και μόνιμος φόρος στα ακίνητα. Και μετά από αυτό, η κυβέρνηση ζητάει τώρα την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για σεισμούς και... καταποντισμούς, από το 2014, δηλαδή νέο, δυσβάστακτο φόρο για τα σπίτια των Ελλήνων! Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει το 2014 τη χαριστική βολή στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που παγιδεύει όσους έχουν αστικά ακίνητα (και κυρίως μονοκατοικίες), τους κατόχους αγροτεμαχίων (που σήμερα είναι αφορολόγητα) αλλά και τις αρδευόμενες εκτάσεις σε όλη τη χώρα παρά τα σύστολα ψεύδη του Στουρνάρα.


Την ίδια ώρα το συνολικό ύψος των στεγαστικών δανείων υπολογίζεται γύρω στα 72 δις ευρώ. Από αυτά, επισφαλή έχουν καταστεί τα 17 δις - κάτι λιγότερο, δηλαδή, από το 25% των δανείων όταν μέχρι το 2010 τα "κόκκινα δανεια" ήταν μόνο το 8%. Αντιλαμβάνεται ο καθένας μας που θα φτάσει η στάση πληρωμών των δανείων με την νέα φορολογική λαίλαπα της κυβέρνησης...
Ακόμα κι εκείνα τα νοικοκυριά που σήμερα δείχνουν να αντέχουν οριακά, με τη φορολογική αυτή επίθεση και τις συνεχείς απαιτήσεις της κυβέρνησης θα βρεθούν χρεομένα. Τότε θα αναγκαστούν να παραδώσουν το σπίτι τους για να ξεπληρώσουν. Η αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων είναι δυστυχώς προαποφασισμένη και προσχεδιασμένη και μόνο η δική μας αντίσταση μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους. 




*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου