Διαμαντής Καρασούλας: Κοροϊδία της Lidl με το δήθεν φτηνό αρνί!

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Κοροϊδία της Lidl με το δήθεν φτηνό αρνί!


Αυτοψία στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας LIDL αλλά και σε δεκάδες καταστήματα της εταιρείας στην Αττική διενεργήθηκε κατόπιν εντολής του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, μετά τις καταγγελίες καταναλωτών περί παραπλανητικής προσφοράς των σούπερ μάρκετ της εταιρείας σε αμνοερίφια.

Συγκεκριμένα, η γερμανική πολυεθνική εταιρεία, η οποία –όπως τόνιζαν πολλοί απογοητευμένοι πελάτες της «μάλλον θεωρεί τους Έλληνες καταναλωτές ιθαγενείς»- διαφήμιζε ότι πουλούσε αμνοερίφια σε πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να προσελκύσει πελατεία. 

Στην πραγματικότητα, όμως, όπως κατήγγειλαν δεκάδες καταναλωτές η αλυσίδα διέθετε πολύ μικρή έως ελάχιστη επάρκεια στα προϊόντα της προσφοράς. Οι καταναλωτές έκαναν λόγο για «ποσότητες – κοροϊδία» δέκα αρνιών στην τιμή της προσφοράς ανά κατάστημα, οι οποίες εξαντλήθηκαν αμέσως, ενώ την ίδια ώρα τα υπόλοιπα αρνιά διατίθεντο σε υπερδιπλάσια τιμή (7,99 ευρώ αντί 3,99 ευρώ της προσφοράς). Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, οι υπάλληλοι ωθούσαν τους καταναλωτές, οι οποίοι περίμεναν αρκετή ώρα στην ουρά ακόμα και έξω από τα καταστήματα, να προμηθεύονται αρνί σε άλλη, πιο αυξημένη τιμή από αυτή που διαφημιζόταν.

Πλέον, σύμφωνα με το έγγραφο της γενικής γραμματείας Καταναλωτή, η εταιρεία καλείται να αποδείξει τον αριθμό των αμνοεριφίων που διέθεσε στην αγορά με τιμή 3,99 ευρώ το κιλό –συνολικά, αλλά και ανά κατάστημα- καθώς και αν συνεχίζεται η διαφήμιση της προσφοράς και μετά την εξάντληση των αποθεμάτων.

Σε πρώτη φάση, η γενική γραμματεία Καταναλωτή ενημερώθηκε πως τα αρνιά από την αρχή ήταν ελάχιστα σε αριθμό, περίπου 300, και πως η διαφήμιση της εν λόγω προσφοράς ως ουσιαστικό στόχο είχε να μπει κόσμος στα καταστήματα και, άρα, όχι την ουσιαστική παροχή αμνοεριφίων σε τιμές ιδιαιτέρως χαμηλές όπως είχε αναφερθεί εκτενώς στα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες.

«Φταίει η ζήτηση» (!), λέει η LIDL

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την τιμή και τις ποσότητες της πασχαλινής προσφοράς αμνοεριφίων, που διαθέτει η Lidl Hellas στα καταστήματά της, προχώρησε η εταιρεία, η οποία έριξε ευθύνες στη... ζήτηση. Αλήθεια, ποιος περίμενε ότι με 3,99 ευρώ το κιλό θα γινόταν χαμός στα υποκαταστήματα της αλυσίδας; Όλοι οι πολίτες, που από νωρίς στήθηκαν υπομονετικά στις ουρές, εκτός από τα... σαΐνια της ίδιας της εταιρείας!

Η Lidl Hellas αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι την παρούσα εβδομάδα, η Lidl Hellas διαθέτει στα καταστήματά της σε προσφορά διαφόρους κωδικούς συσκευασμένου νωπού αρνιού. Συνολικά, η Lidl Hellas έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου 190.000 κιλά νωπό αρνί στην ελληνική αγορά. Η ποσότητα αυτή είναι περίπου 14 φορές μεγαλύτερη, σε σχέση με τις ποσότητες που είχε διαθέσει πέρυσι στην ελληνική αγορά, την αντίστοιχη περίοδο. Ο προγραμματισμός έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε τα καταστήματα να μπορούν να προβαίνουν από 13/4 μέχρι 19/4 σε πολλαπλές παραγγελίες/προμήθειες.

Σύμφωνα με τη LIDL, η αποδοχή στα συγκεκριμένα προϊόντα στις αρχές της εβδομάδας ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και τονίζει ότι «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πελατών μας. Σας ζητούμε συγγνώμη για όποια αναστάτωση προκλήθηκε κατά την προσφορά των συγκεκριμένων προϊόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου