Διαμαντής Καρασούλας: Καρδιακός ο Καρέλι, δεν υπέστη ηλεκτροσόκ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Καρδιακός ο Καρέλι, δεν υπέστη ηλεκτροσόκ


Από στεφανιαία νόσο έπασχε ο 42χρονος Ιλία Καρέλι, όπως προέκυψε από την ιστολογική εξέταση που έγινε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του  Πανεπιστήμιου Αθηνών, μετά το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη στις φυλακές Νιγρίτας.
Ύστερα από σχεδόν δύο εβδομάδες, ολοκληρώθηκαν οι  εξετάσεις στα δείγματα των ιστών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νεκροψίας - νεκροτομής στη σορό του θύματος.
Τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις δικαστικές αρχές των Σερρών, για να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Από τον εργαστηριακό έλεγχο προέκυψε ότι ο 42χρονος δεν υπέστη ηλεκτροπληξία και η κάκωση που εντοπίστηκε  στην παλάμη του χεριού ήταν από παλαιότερη πληγή η οποία δεν έκλεινε επειδή ερεθιζόταν συνεχώς. Έτσι αποκλείστηκε το ενδεχόμενο βασανισμού με τη μέθοδο του ηλεκτροσόκ, όπως ειπώθηκε αρχικά.
Επίσης προέκυψε ότι ο βαρυποινίτης έπασχε από στεφανιαία νόσο, που εκδηλώθηκε πριν τον ξυλοδαρμό του στις φυλακές Νιγρίτας. Εντοπίστηκε στένωση σ' ένα από τα τρία στεφανιαία αγγεία της καρδιάς προερχόμενη από αθυροσκληρυντική αλλοίωση δηλαδή συσσώρευση λίπους στα τοιχώματα της αρτηρίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο συνδυασμός του ξυλοδαρμού και της επιβαρυμένης κατάστασης της καρδιάς οδήγησε στο γνωστό αποτέλεσμα.  

Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου