Διαμαντής Καρασούλας: ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Εμείς έχουμε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Εμείς έχουμε λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών


Ο συνδυασμός μας παραθέτει το πρόγραμμα του για την διαχείριση των απορριμμάτων:

1.ΑΜΕΣΑ:

α) Συνεννόηση με Δήμο Ήλιδας για ετήσια συνδιαχείριση στα Κονιδέικα, εφόσον είμαστε κοινοί Εταίροι στον Σύνδεσμο Διαχείρισης για την Τριανταφυλλιά.

β) Εάν δεν επιτευχθεί συνεννόηση, θα προχωρήσουμε:

 1β.στο ξεκαθάρισμα/ οριοθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε Κονιδέικα και Τριανταφυλλιά και 2β. στην απαίτηση οριοθέτησης και κατασκευής άμεσα χώρου δεματοποίησης και διαχωρισμού μέσα στον χώρο όπου θα φτιαχτεί το εργοστάσιο.



2. ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ: 

Μείωση του όγκου και Ανακύκλωση, αρχίζοντας από όλα τα Σχολεία  κάθε βαθμίδας και, συνεχίζοντας στις γειτονιές με ¨Πηγάδια κομποστοποίησης¨ και 4 κάδους ανακύκλωσης (όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους της Χώρας) όλων των υλικών, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια νέα γενεά παιδιών που θα γνωρίζουν την ανακύκλωση και την οικολογία και θα δημιουργήσουν και αυτά νέες γενιές με περιβαλλοντική ευαισθησία.

3.ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ : 

Δημιουργία  μονάδας που θα παίρνει τα σκουπίδια ως πρώτη ύλη και θα παράγει δωρεάν ρεύμα για τα Σχολεία και τον Δημόσιο φωτισμό, καθώς και δωρεάν θέρμανση για όλα τα Σχολεία και οίκους ευγηρίας, κλπ ιδρύματα της περιοχής. Φυσικά θα παράγει και άλλα υποπροϊόντα όπως λιπάσματα κλπ. Και θα παρέχει πολλές θέσεις εργασίας στους δημότες μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου