Διαμαντής Καρασούλας: Φάρατζ: Υποκρισία Σαμαρά, η χώρα σας ξεπουλήθηκε (Video)

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Φάρατζ: Υποκρισία Σαμαρά, η χώρα σας ξεπουλήθηκε (Video)

Μία ημέρα μετά την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο όπου πρότεινε στον Έλληνα πρωθυπουργό να αλλάξει το New Democracy, σε No Democracy, ο Βρετανός ευρωβουλευτής, επικεφαλής του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, Νάιτζελ Φάρατζ μίλησε για υποκρισία Σαμαρά.

«Aυτό που είναι προσβλητικό, είναι η υποκρισία του Σαμαρά, που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει τη βούληση του ελληνικού λαού», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ μιλώντας στο ΣΚΑΙ και τον Νίκο Ευαγγελλάτο.

«Η χώρα σας ξεπουλήθηκε με την συμμετοχή σας στην Ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός δεν έχει επιλογή» είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ και πρόσθεσε «Ο Σαμαράς ψεύδεται ότι εκπροσωπεί τη λαϊκή βούληση, όταν κυβερνά η Τρόικα. Ήμουν προσεκτικός στις εκφράσεις που χρησιμοποίησα. Δεν είναι μόνο ο Σαμαράς. Αυτό συμβαίνει με όλες τις χώρες της Ευρώπης, όπου κυβερνά η Τρόικα. Εμείς είμαστε τυχεροί που ξεφύγαμε από αυτήν την Ευρωζώνη».

Απηύθυνε, μάλιστα, και μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αναφέροντας «Θέλω να πω στον ελληνικό λαό. Σας ζήτησαν να κάνετε φοβερές θυσίες, για να μείνετε στον ζουρλομανδύα της Ευρωζώνης. Αν συνεχίσετε έτσι, θα πάτε στην καταστροφή».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι η χώρα θα έχει καλύτερη πορεία επιστρέφοντας στη δραχμή και θα ανακτήσει τη Δημοκρατία της.

«Η Ελλάδα δεν έχει καμία βελτίωση, το κοινό νόμισμα έχει παγιδεύσει την Ελλάδα σε ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να ακολουθήσει. Πρέπει να έρθει πίσω η δραχμή. Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο, έτοιμοι να επενδύσουν στην Ελλάδα, όταν επιστρέψει στη δραχμή. Θα μπορέσετε κι εσείς να παράγετε πράγματα σε πολύ λίγο κόστος και να τα πουλάτε σε καλή τιμή» είπε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε και η άποψή του για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, όταν ρωτήθηκε εάν πρέπει να επιστρέψουν.

Αφού γέλασε με χαρακτηριστικό τρόπο επισήμανε «Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στην Αθήνα σήμερα, υπήρξαν και κλοπές έργων τέχνης από την Αθήνα, θα σας απαντήσω όταν έχετε πίσω τη δραχμή, όταν έχετε πίσω τη Δημοκρατία σας κι όταν θα έχετε ανακάμψει. Δεν είμαι σε θέση ισχύος για να μπορώ να αποφασίσω κάτι τέτοιο. Στο μέλλον μετά από μία εύλογη διαπραγμάτευση, θα γυρίσουν τα μάρμαρα. Λέω, ως φίλος της Ελλάδας, ότι αυτό που ενδιαφέρει το 30% των ανέργων, είναι όχι τα μάρμαρα, αλλά να γυρίσει η Ελλάδα σε μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης» (Video2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου