Διαμαντής Καρασούλας: Καμμένος: «Προβόπουλε σε ρωτάω τώρα αυτά που θα σε ρωτούν αύριο στο δικαστήριο»

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Καμμένος: «Προβόπουλε σε ρωτάω τώρα αυτά που θα σε ρωτούν αύριο στο δικαστήριο»


Σφοδρή επίθεση Καμμένου κατά Προβόπουλου για την οικονομία

Επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επί της… Ενδιάμεσης Έκθεσης της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική 2013.

Μετά από την ανάγνωση της έκθεσης από τον κ. Προβόπουλο, ο κ. Καμμένος του είπε πως «είστε από τους υπευθύνους μετατροπής μίας δημοσιονομικής κρίσης σε τραπεζική κρίση», και συμπλήρωσε: «Ίσως οι ερωτήσεις μου να βοηθήσουν σε ποινική διερεύνηση ευθυνών σας στο μέλλον».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον κ. Προβόπουλο ότι αρνήθηκε να καταθέσει στη Βουλή τις εκθέσεις της BlackRock για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και ότι «του είπε ψέματα» όταν δεσμεύθηκε πως θα του την δώσει.

«Είστε υπεύθυνος για την απώλεια χρημάτων από το PSI σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κ.λπ.», συνέχισε και ρώτησε τον κ. Προβόπουλο γιατί δεν τα μετέτρεψε σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και επέτρεψε να μείνουν ομόλογα και να «κουρευτούν».

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο κ. Προβόπουλος δεν έδωσε στοιχεία ούτε στη Δικαιοσύνη για τα CDS «για να βρεθεί ποιος πόνταρε στην πτώχευση χώρας», δεν έδωσε στοιχεία για όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. «Δεν μπορούσατε να ελέγξετε αν είχαν πληρώσει τους αναλογούντες φόρους στην Ελλάδα;», ρώτησε.

Αναφέρθηκε ακόμη στα δάνεια που λαμβάνουν επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι ο ΔΟΛ έλαβε 98 εκατ. ευρώ προ ημερών και ο Πήγασος 23 εκατ. «Αυτά τα πράξατε με δική σας απόφαση ή μετά από εντολή κυβέρνησης και τρόικας;», ρώτησε.

Τέλος, ρώτησε τον κ. Προβόπουλο και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι «πέραν της γνωστής κυρίας στο ΤΧΣ (σ.σ. Τ. Σακελαρίου) έχει διοριστεί ο κ. Μακάς που εμπλέκεται στα CDS».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου