Διαμαντής Καρασούλας: Ο Σταυρός και η Ορθοδοξία στο κέντρο του Αγώνα μας!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο Σταυρός και η Ορθοδοξία στο κέντρο του Αγώνα μας!


του Διαμαντή Καρασούλα
Υπεύθυνου Περιφερειακής  Οργάνωσης Νεολαίας
Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δυτικής Ελλάδας



Βρισκόμαστε στην μέση της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και η Εκκλησία μας τιμά τον Σταυρό του Χριστού μας, πάνω στον οποίο ο Υιός του Θεού θυσιάστηκε για να σώσει το ανθρώπινο γένος από την αμαρτία και τον θάνατο. Έτσι, ο Σταυρός από φονικό όργανο αγιάζεται και μετατρέπεται σε σύμβολο ζωής και αθανασίας.


Εκτός από πνευματικό σύμβολο και όπλο όμως, ο τίμιος Σταυρός αποτέλεσε για τον λαό μας εθνικό σύμβολο των αγώνων και των θυσιών του για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Έγινε λάβαρο και σημαία της Επανάστασής του αλλά και εθνικό σύμβολο του Κράτους του.

Έτσι και για εμάς, την Νεολαία του πατριωτικού Κινήματος, ο Σταυρός οφείλει να αποτελεί φάρο και οδηγό στην πορεία του αγώνα μας. Γιατί εκτός από Νεολαία πατριωτική, είμαστε και Νεολαία Ορθόδοξη. Γιατί αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Χριστού τον Αρχηγό της Πίστεως μας, την Ελπίδα, την Αιωνιότητα. Για μας η Εκκλησία δεν αποτελεί φορέα αναχρονισμού αλλά Κιβωτό Σωτηρίας. Κρατάμε ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας γιατί αυτή αποτελεί τον δεύτερο Πυλώνα του Ελληνισμού. Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος και όλων εκείνων των στοιχείων που συνιστούν τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του Έθνους μας.

Με την δύναμη και την ευλογία του Σταυρού και του Χριστού μας, θα καταφέρουμε να νικήσουμε κάθε σκοτεινή παγκόσμια εξουσία που προσπαθεί να καταλύσει την Δημοκρατία, να υποδουλώσει το λαό μας και να διαμελίσει το Έθνος μας. 
                                                                          Καλό Αγώνα!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου