Διαμαντής Καρασούλας: "Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές"

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

"Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές"


Δήλωση σχετικά με την έφοδο του ΣΔΟΕ στην Λαική Αγορά της Αμαλιάδας το περασμένο Σάββατο, έκανε ο Γραμματέας του Ινστιτούτου Καταναλωτών Ηλείας κ.Διαμαντής Καρασούλας. Στην παρέμβασή του ο κ.Καρασούλας τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Οπως πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο, το περασμένο Σάββατο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο στη Λαική Αγορά της Αμαλιάδας όπου πραγματοποίησαν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και την ύπαρξη ταμειακών μηχανών. Από τη στιγμή που το κράτος επέβαλε αυτό τον τρόπο φορολόγησης στους εμπόρους των λαικών αγορών είναι σωστό και απαραίτητο να πραγματοποιούνται αυτοί οι έλεγχοι ώστε να εντοπίζονται οι πραβάτες του νόμου. Θα ήταν όμως πιο ορθό, λογικό αλλά και ηθικό, οι “ράμπο” του ΣΔΟΕ να εντόπιζαν πρωτίστως τους λαθρομετανάστες που κάνουν παρεμπόριο ανενόχλητοι καθημερινά σε όλη την Ηλεία! Αυτοί δεν φοροδιαφεύγουν; Αυτοί δεν ζημειώνουν το ελληνικό κράτος; Αυτοί δεν κερδοσκοπούν εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη; Δεν είδα όμως ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος κανένα έλεγχο του ΣΔΟΕ στους αμέτρητους λαθρέμπορους που δρούσαν ανενόχλητοι όλο το καλοκαίρι στην Κουρούτα, στο Κατάκολο και σε όλη την Ηλεία! Η αυστηρότητά μας ποιπόν εξαντλείτε στους εμπόρους των λαικών αγορών που δεν “έκοψαν” μία απόδειξη;
Κύριοι του υπουργείου οικονομικών, αυτές οι πρακτικές χαρακτηρίζουν τους λεγόμενους “τσάμπα μάγκες”. Χτυπήστε πρώτα το παρεμπόριο και μετά πηγαίνετε στις Λαικές να κάνετε ελέγχουν νομιμότητας..”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου