Διαμαντής Καρασούλας: Η Ηλεία μίλησε: Κάτω τα χέρια απ' τα ΤΕΙ!

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η Ηλεία μίλησε: Κάτω τα χέρια απ' τα ΤΕΙ!



Πολλοί συμπολίτες μας όπως και σπουδαστές είχαν αρχίσει να καταφθάνουν απο νωρίς στην κεντρική πλατεία του Πύργου, στα πλαίσια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε σήμερα το πρωί το συντονιστικό πολιτών Πύργου. Το αντικείμενο της συγκέντρωσης είναι η διεκδίκηση της παραμονής των Τ.Ε.Ι στον Πύργο και η διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου των σχολών.
Κλειστά ήταν τα καταστήματα της πλατείας, και περιμετρικά από αυτήν.
Παρόν μεταξύ άλλων είναι ο σύλλογος σπουδαστών Πύργου, ο σύλλογος  του Ε.Β.Ε Ν.Ηλείας,  το σωματείο κομμωτών Πύργου, Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Εργατικό Κέντρο Πύργου.






Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ε.Β.Ε Ν. ΗλείαςΓιώργος Βασιλακόπουλος ανέφερε: «Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη μεγάλη συγκέντρωση που είναι το τελευταίο όπλο μήπως μπορέσουμε και σώσουμε το ΤΕΙ και τους φοιτητές που περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε, να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, να είμαστε παρόντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και να στείλουμε το μήνυμα εκεί που πρέπει για την άδική απομάκρυνση από τον Πύργο» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ενώ σχολιάζοντας την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου να μη συμμετάσχει στην κινητοποίηση, δήλωσε χαρακτηριστικά «?Κανένας από εμάς δε θέλει «τσοπάνη» και όλοι μπορούμε, οι απλοί πολίτες και εργαζόμενοι, να αξιολογήσουμε τη σημασία που έχει αυτή η κινητοποίηση και το τι σημαίνει για την περιοχή μας η ύπαρξη του ΤΕΙ, και να πράξουν αναλόγως. Δε νομίζω ότι κάποιος θέλει καθοδηγητές να τον καθοδηγήσουν. Όλοι να σκεφτούμε τι διακυβεύεται και να πράξουμε αναλόγως».

Το πρωί, τα μέλη του συντονιστικού πολιτών Πύργου επισκέφθηκαν καταστηματάρχες και τους ενημέρωσαν για τη σημερινή συγκέντρωση προτρέποντάς τους να κλείσουν για 2 ώρες τα μαγαζιά τους και να συμμετέχουν στην συγκέντρωση. Αρκετοί καταστηματάρχες αντέδρασαν θετικά κλείνοντας τα καταστήματά τους και  συμμετείχαν στην συγκέντρωση.
Στην κεντρική πλατεία Πύργου δεν υπήρχε κανένα μαγαζί ανοιχτό και όλοι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων όπως και το προσωπικό μαζεύτηκαν στην συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνση των ΤΕΙ από τον Πύργο καθώς και την αλλαγή του γνωστικού τους αντικειμένου.
Ομιλιτές μεταξύ άλλων ήταν από το Επιμελητήριο Ηλείας ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος και εκπρόσωπος του συντονιστικού πολιτών Πύργου
Έπειτα από την συγκέντρωση φορείς, φοιτητές, καταστηματάρχες και πολίτες του Πύργου ένωσαν τις φωνές τους και έκαναν πορεία σε κεντρικούς οδούς της πόλης φωνάζοντας συνθήματα.



Πηγή: ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου