Διαμαντής Καρασούλας: "Φωνάζαμε για τα ΤΕΙ απ' το 2011"

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

"Φωνάζαμε για τα ΤΕΙ απ' το 2011"


Του Διαμαντή Καρασούλα

Τα κροκοδείλια δάκρυα του πολιτικού προσωπικού της Ηλείας δεν πείθουν κανέναν. Η δική τους αδιαφορία, ολιγωρία και ανικανότητα έφερε τα τραγικά αυτά αποτελέσματα. Ο Νομός της Ηλείας από κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού μετατρέπεται σε μια τριτοκοσμική επαρχία με τις υποβαθμίσεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Κάποιοι μας διαβεβαίωναν μέχρι χθες ότι τα ΤΕΙ της Ηλείας δεν κλείνουν! Και δυο ημέρες μετά ανακοινώνεται το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"... Βλάκες ή απατεώνες; Θα τους κρίνει ο λαός της Ηλείας...
Κάποιοι φωνάζαμε δημοσίως από το 2011 και νωρίτερα για το σχέδιο που θέλει να κλείσουν τα δύο τμήματα του ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα. Τότε μας χαρακτήριζαν καταστροφολόγους και καθησύχαζαν τους ηλείους αλλά και τους φοιτητές προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Σε ανακοίνωσή μου στις 19 Μαίου του 2011 -επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ- έλεγα μεταξύ άλλων:


(Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011) : Ανακοίνωση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης του ΤΕΙ Αμαλιάδας, εξέδωσε ο Γραμματέας του Ινιστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝ.ΚΑ.) Ηλείας Διαμαντής Καρασούλας στην οποία τονίζει τα εξής:

"Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την ενελέητη επίθεσή της κατά της Ηλείας, αυτή τη φορά καταργόντας το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης του ΤΕΙ Αμαλιάδας το οποίο αφαιρέθηκε απ' το φετεινό Μηχανογραφικό Δελτίο του Υπουργείου Παιδείας. Οι πολίτες της Ηλείας αντιλήφθηκαν νωρίς ότι τα παραμύθια του Γιώργου Ππανδρέου περί "ανασυγκρότησης" της Ηλείας αποτελούσαν άλλη μια απάτη της Κυβέρνησης του "λεφτά υπάρχουν". Δεν μπορούν όμως να πιστέψουν ότι αυτοί οι μεγάλοι "ευεργέτες" της Ηλείας θα καταργήσουν και θα γκρεμίσουν ότι υπάρχει ήδη σε αυτό τον πολύπαθο τόπο και θα ακυρώσει ότι αποκτήθηκε με κόπο και αγώνες απ' το Λαό της Ηλείας. Καλούμε όλους τους φορείς της Ηλείας να ανταποκριθούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης απέναντι στο "κρεσέντο ενεργειών κατά της Ηλείας" όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης μας κ.Καφύρας ο οποίος κατάλαβε έστω και αργά πόσο καό έχει κάνει το κόμμα του σε αυτό τον τόπο... Επίσης καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΤΕΙ Αμαλιάδας να αντισταθούν δυναμικά στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. Τέλος, καλούμε την Υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει την εγκληματική απόφασή της για το ΤΕΙ Αμαλιάδας το οποίο αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης για την πόλη της Αμαλιάδας και για τις εγκαταστάσεις του οποίου ο Δήμος 'Ηλιδας έχει καταβάλει πολλές χιλιάδες ευρώ. Το Υπουργείου Παιδείας υποχρεούτε να δημιουργήσει ΤΩΡΑ αυτόνομο ΤΕΙ αλλά και Πανεπιστημειακή Σχολή στην Ηλεία".


ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΘΗΚΑΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου