Διαμαντής Καρασούλας: Δήλωση για τα νέα στοιχεία της Κυβέρνησης για το Δημόσιο Χρέος

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Δήλωση για τα νέα στοιχεία της Κυβέρνησης για το Δημόσιο Χρέος


"Οι Έλληνες εξαθλιώνονται, το Χρέος μεγαλώνει"!


Ο κ. Σαμαράς, με ομιλίες σε διάφορα συνέδρια, με στημένες φιέστες όπως αυτή στην Ολυμπία Οδό με τις μεταφερόμενες μπουλντόζες και με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, προσπαθεί να μας πείσει ότι η περιβόητη Ανάπτυξη έρχεται και το κλίμα αλλάζει. Αυτό βέβαια το λέει μόνο στις κάμερες της τηλεόρασης γιατί δεν τολμάει να το πει μπροστά στους απελπισμένους οικογενειάρχες που δεν έχουν τη δύναμη να πληρώσουν τους αμέτρητους φόρους και τα χαράτσια, σε εκείνους που τρώνε καθημερινά στις Εκκλησίες και τους Δήμους, στους χιλιάδες άνεργους νέους που ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να εγκαταλείψουν την Χώρα.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών προκύπτει κατά το τελευταίο 12μηνο -και παρά το δεύτερο κούρεμα ομολόγων με την επαναγορά- το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ! Δηλαδή, μετά από δύο «κουρέματα» και τρία χρόνια σκληρής λιτότητας με αιματηρές περικοπές μισθών και συντάξεων, το δημόσιο χρέος δεν έχει μειωθεί παρά μόνον κατά 1 δισ. (0,3%) και παραμένει ουσιαστικά μή βιώσιμο, όπως ήταν πριν από τα Μνημόνια.

Υπενθυμίζω μόνο, ότι πριν από τρία χρόνια, στις 31 Μαρτίου του 2010, λίγο πριν η Ελλάδα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, το Χρέος ήταν 310,3 δισ. ευρώ. Τότε θεωρήθηκε μη βιώσιμο.Τώρα παραμένει στα ίδια επίπεδα ως απόλυτος αριθμός, αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι αυξημένο, καθώς εν τω μεταξύ το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί κατά 25%. Άρα, με τα κριτήρια του 2010 είναι τώρα δύο φορές μη βιώσιμο.

Οι αριθμοί, όσο κι αν μαγειρεύονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, διαψεύδουν παταγωδώς τα κηρύγματα αισιοδοξίας του κ.Σαμαρά. Η αλήθεια είναι ότι ο λαός υποφέρει, τα μαγαζιά κλείνουν, οι νέοι είναι άνεργοι και απελπισμένοι και καμία επένδυση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Χώρα εκτός από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας που αποκαλείται "αξιοποίηση". Η μοναδική ανάπτυξη που έφερε η πολιτική του κ.Σαμαραά και του Μνημονίου, είναι η ανάπτυξη της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης. 

Τα χρέη δεν σβήνονται με νέα χρέη. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε όλοι μαζί αυτή την πολιτική της συνεχούς λιτότητας και της εξαθλίωσης που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα και την μετανάστευση των νέων. Η Ελλάδα ανήκει σε εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου