Διαμαντής Καρασούλας: "Ας αντλήσουμε δύναμη κι ελπίδα απ' το κενό μνημείο του Κυρίου μας"

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

"Ας αντλήσουμε δύναμη κι ελπίδα απ' το κενό μνημείο του Κυρίου μας"


Μήνυμα του Διαμαντή Καρασούλα για το Πάσχα


*Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων


Την ώρα που ο Χριστιανισμός εορτάζει τα Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, η Πατρίδα μας ανεβαίνει το δικό της μακρύ και ανηφορικό Γολγοθά. 'Ενα Γολγοθά χωρίς ορατή και δεδομένη την ανάστασή της όπως αυτή του Κυρίου μας.
.
Το φετινό Πάσχα των Ελλήνων, αναμφισβήτητα δεν θα είναι σαν τα άλλα. Η αγωνία για την τύχη της Χώρας και η θλίψη για την απώλεια όλων όσων είχαμε αποκτήσει μέχρι σήμερα, επισκιάζουν τη χαρά των γιορτινών αυτών ημερών.
.
Όμως, ο Σταυρός του Χριστού μας αποτελεί για εμάς τους Χριστιανούς το όπλο και την ελπίδα μας. Δεν υπήρξε τυχαία η πρώτη σημαία του απελευθερωμένου 'Εθνους μας, αφού εκτός από σύμβολο της κοινής Ορθόδοξης Πίστης του Λαού μας, αποτέλεσε και σύμβολο της σταυροαναστάσιμης πορείας του μέσα στην Ιστορία.
.
"Πάσχα" σημαίνει "πέρασμα". Για τους Εβραίους σήμαινε το πέρασμα μέσα από της Ερυθρά Θάλασσα. Για το Χριστιανισμό σημαίνει το πέρασμα από το θάνατο στη Ζωή. Το Πάσχα του σύγχρονου Ελληνισμού δεν μπορεί παρά να αποτελέσει το πέρασμα του ' Έθνους, από το τέλμα και το σκοτάδι που καταδικάστηκε απ' το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο της οικογενειοκρατίας και του δικομματισμού, στην εθνική ανάταση και ανύψωση, που επιβάλλετε να το οδηγήσει μια νέα Ηγεσία με όραμα και βαθιά πίστη στις δυνάμεις του Λαού μας.
.
Ας αντλήσουμε δύναμη, κι ελπίδα απ' το κενό μνημείο του Κυρίου μας κι ας γίνουμε όλοι κοινωνοί της αναστάσιμης χαράς, της Νίκης του θανάτου από τον Αρχηγό της Ζωής και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.
.
Εύχομαι ολόψυχα, το Φως της Ανάστασης του Χριστού μας να αποτελέσει για όλους και τον καθένα ξεχωριστά πηγή έμπνευσης και δύναμης και Πυξίδα ζωής.
.
Χρόνια Πολλά, Ελληνικά & Ορθόδοξα.
.
Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου