Διαμαντής Καρασούλας: "Επιδοτήστε την εργασία στον ιδιωτικό τομέα κι όχι τα δημοτικά ρουσφέτια"

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

"Επιδοτήστε την εργασία στον ιδιωτικό τομέα κι όχι τα δημοτικά ρουσφέτια"

 
Οι αμετανόητοι κρατιστές και ανίκανοι διαχειριστές της συγκυβέρνησης, αφού έφτασαν με την καταστροφική πολιτική τους την ανεργία στο 30%, στέλνοντας χιλιάδες νέους στο εξωτερικό κι άλλους τόσους στην απόγνωση, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της συναλλαγής και της εξαγοράς συνειδήσεων και ψήφων, ανακοίνωσαν με πανηγυρισμούς το πρόγραμμα για 50.000 προσλήψεις στους Δήμους, με συμβάσεις 5 μηνών μέσω ΟΑΕΔ.
 
Πρόκειται καθαρά για ρουσφετολογική  πρακτική η οποία θα στοιχήσει το κράτος 216 εκ. ευρώ (με τη συμμετοχή και του ΕΣΠΑ) και δεν θα προσφέρει τίποτα απολύτως στην ανάπτυξη και την οικονομία. Είναι η πάγια ρουσφετολογική λογική του σάπιου μεταπολιτευτικού κράτους της συναλλαγής που έχτισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και το οποίο χρεοκόπησε ηθικά και οικονομικά το 2009.
 
Κανένα εθνικό όραμα, κανένα αναπτυξιακό σχέδιο, καμία πραγματική στήριξη στην παραγωγή, τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις. Από τη μια απολύουν εργαζομένους στα τυφλά κι απ' την άλλη διορίζουν με πεντάμηνα προγράμματα ελεημοσύνης.
 
Οι 50.000 αυτοί εργαζόμενοι θα μπορούσαν να δωθούν στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος αιμορραγεί εξαιτίας την φορολογικής βαρβαρότητας της κυβέρνησης και έχει μεγάλη ανάγκη μια τέτοια "ανάσα". Έτσι, θα έμπαιναν στην εργασία 50.000 άνθρωποι, οι επιχειρήσεις θα βελτίωναν έστω και προσωρινά την ανταγωνιστικότητα και τη ρευστότητά τους, θα πωλούσαν περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες σε ξένους, τα αυξημένα έσοδά τους θα έμπαιναν πίσω στην αγορά αυξάνοντας τον συνολικό της «τζίρο» μέσω του πολλαπλασιαστή της οικονομίας κ.λπ.
 
Επιπροσθέτως οι 50.000 εργαζόμενοι θα αποκτούσαν κάποιες συγκεκριμένες δεξιότητες τις οποίες δεν θα αποκτήσουν στους Δήμους, με πιθανότητες να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και μετά το πέρας του πενταμήνου. Αν μάλιστα ο ιδιωτικός τομέας κάλυπτε το 50% της μισθοδοσίας του εργαζόμενου, με αυτά τα 216 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα θα μπορούσε να επεκταθεί σε 10 μήνες, ενισχύοντας ουσιαστικά και σημαντικά την πολυπόθητη Ανάπτυξη.
 
 Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με στελέχη του ίδιου του παλαιοκομματικού συτήματος που χρεοκόπησε την Ελλάδα οι οποίοι υποδύονται τους μεταρρυθμιστές αλλά δεν έχουν καμία διάθεση για αλλαγές, δεν πίστεψαν ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και τις παραγωγικές δυνατότητες της Χώρας, ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους επιβίωση μέσα από πολιτικά τρικ, ψέμματα και πεντάμηνα ρουσφέτια.
 
Έχουμε να κάνουμε με τους άλλους δήθεν μεταρρυθμιστές της Τρόικας, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται επ'ουδενί αν θα σωθεί η οικονομία μας αλλά μας δανείζουν αέρα κοπανηστό και παίρνουν πίσω με τόκο τον ιδρώτα του ελληνικού λαού και τη δημόσια περιουσία. Με αυτούς δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από την ελεημοσύνη των τοκογλύφων Ευρώπης και ΔΝΤ, και οι Έλληνες θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και την φτώχεια.
 
 
*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου