Διαμαντής Καρασούλας: Χιλιάδες Έλληνες τίμησαν την μνήμη των Ηρώων στο Γράμο και στο Βίτσι (Φωτο)

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες Έλληνες τίμησαν την μνήμη των Ηρώων στο Γράμο και στο Βίτσι (Φωτο)

  • Χιλάδες κόσμου τίμησαν τους Έλληνες πατριώτες που πολέμησαν για την εθνική ανεξαρτησία κόντρα στους ξενοκίνητους Κομμουνιστές
 
  • Με τις κλωτσιές έδιωξαν την Βουλευτή της ΝΔ κ.Αντωνίου που έστειλε η Συγγρού για πρώτη φορά εξαιτίας της ανόδου του Πατριωτικού Κινήματος
 
Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2013 συμπληρώθηκαν 64 χρόνια από τη λήξη του φοβερού Ανταρτοπόλεμου (29 Αυγούστου 1949). Με αφορμή αυτήν τη σημαντική επέτειο, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα, από την Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών του Στρατού μας, ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις στην κορυφή του θρυλικού όρους Βίτσι, κατά την παρακάτω παρουσιαζόμενη σειρά:

6
 
 
Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον εκεί υπάρχοντα ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου και του Αγίου Γεωργίου του Ελευθερωτή, την οποίαν παρακολούθησαν με έκδηλη συγκίνηση και κατάνυξη πάμπολλοι ευσεβείς χριστιανοί. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, οι επιτόπου προσελθόντες γενναιόψυχοι Έλληνες κι Ελληνίδες, που ξεπερνούσαν τις 2 – 3 χιλιάδες ψυχές, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο πλησιόχωρο επιβλητικό μνημείο του Έθνους μας. Εκεί τελέστηκε από δύο άξιους Αρχιμανδρίτες και δύο σεβαστούς ιερείς θρησκευτικό μνημόσυνο και δέηση υπέρ των πολλών χιλιάδων στρατιωτών μας, που έπεσαν υπέρ πατρίδος κατά την τετραετία 1946 – 1949. Ακολούθως έγινε Προσκλητήριο νεκρών, εκφωνήθηκαν σχετικές ομιλίες από ανώτερους Αξιωματικούς ε. α. του Στρατού και κατατέθηκαν στη βάση του Μνημείου δάφνινα στεφάνια από Προέδρους Εθνικών Ενώσεων, Συλλόγων και Οργανώσεων.
Αναφέρουμε, ότι μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και μερικοί ήρωες στρατιώτες της περιόδου 1946 – 1949, που πολέμησαν στο Βίτσι και των Γράμμο εναντίον των ερυθρών ανταρτών. Ήταν επίσης δύο Βουλευτές, αρκετοί Στρατηγοί και άλλοι Αξιωματικοί ε. α.
Κλείνοντας την περιγραφή της εθνικοθρησκευτικής εκδήλωσης, που έγινε στην κορυφή του Βιτσίου την 1η Σεπτεμβρίου 2013, σημειώνουμε, ότι τελείωσε (αυτή η εκδήλωση) με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και ότι υπήρξε άκρως επιτυχής.
 
Νωρίτερα στο Βίτσι, επιχείρησε να παρεισφρήσει στον χώρο των εκδηλώσεων αντιπροσωπεία της μνημονιακής και προδοτικής ΝΔ, με επικεφαλής την βουλευτίνα Αντωνίου (που πρόσφατα εμφανιζόταν στο καρναβάλι της Καστοριάς ντυμένη catwoman χέρι-χέρι με τον αναρχικό του Σύριζα Διαμαντόπουλο ντυμένο superman). Είναι η πρώτη φορά που οι νεοδημοκράτες στέλνουν εκπρόσωπό τους στο Βίτσι μετά από δεκαετίες. Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες μιλούσαν για... γιορτές μίσους και έγλειφαν τους απογόνους των συμμοριτών. Η πρωτοβουλία μάλιστα για τη φετινή εμφάνιση ανήκει στον πρόεδρο της βουλής Μεϊμαράκη, που εκτίμησε πως με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει την χειμαρρώδη διαρροή ψηφοφόρων από το γαλάζιο μαντρί προς τα Δεξιά... Ο συγκεντρωμένος κόσμος αντέδρασε έντονα στην πρόκληση και οι αποδοκιμασίες ανάγκασαν τους βολεμένους του μνημονίου να αποχωρήσουν κακήν-κακώς συνοδεία αστυνομικών. Η απόλυτη ξεφτίλα τους ήταν ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, φέτος έστειλαν στο Βίτσι μέχρι και διμοιρία των ΜΑΤ!

4
10
14
5β
3γ  1
3β
12
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου