Διαμαντής Καρασούλας: "Η Κυβέρνηση καταργεί την δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση"

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"Η Κυβέρνηση καταργεί την δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση"




Η Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά συνεχίζει την ισοπεδωτική πολιτική της που δεν είναι τίποτε άλλο από την τυφλή εκτέλεση των εκάστοτε απαιτήσεων της Τρόικα. Καμία επένδυση, καμία προοπτική ανάπτυξης, κανένα σοβαρό σχέδιο για ανάκαμψη της οικονομίας παρά μόνο συνεχείς μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και απολύσεις στα τυφλά. Ξεκίνησαν από την ΕΡΤ και τώρα καταργούν με αποφάσεις "εξπρές" την Δημοτική Αστυνομία, την Αγροφυλακή, τους σχολικούς φύλακες και αυτοί είναι μόνο η αρχή. 
Οι ψυχροί εκτελεστές της κυβέρνησης όμως δεν σταματούν εδώ. Προχωρούν τώρα -πάντα κατ' εντολή της Τρόικα- στην υποβάθμιση των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, δηλαδή στην ουσιαστική κατάργηση της δημόσιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αφού καταργούν από αυτά τους τομείς Υγείας & Πρόνοιας, Αισθητικής και Κομμωτικής, Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων και πολλές άλλες με σκοπό οι υπηρετούντες σε αυτές καθηγητές, να τεθούν σε διαθεσιμότητα και στην συνέχεια να απολυθούν.
Με την απόφαση αυτή, μόνο στην Ηλεία ο αριθμός των μαθητών που πλήττονται και μένουν στον «αέρα» είναι περίπου 400, οι οποίοι ουσιαστικά θα πρέπει να επιλέξουν είτε να σταματήσουν τις σπουδές τους, είτε να συνεχίσουν σε ιδιωτικές σχολές, με αβάσταχτα έξοδα και αμφιβόλου εγκυρότητας πτυχία και επαγγελματικά δικαιώματα.
Αυτή η σφαγή στον δημόσιο τομέα δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ούτε υγιή μείωση του κράτους, ούτε θετική μεταρρύθμιση αλλά διάλυση της δημόσιας παιδείας και πισωγύρισμα. Πρόκειται για τυφλή υποταγή στις εντολές των τροικανών που βάση σχεδίου καταστρέφουν την Χώρα. 
Επιβάλλεται να αντισταθούμε αποφασιστικά μαζί με τους Συλλόγους των Καθηγητών, των Μαθητών και των Γονέων τους για να μπει φρένο σε αυτές τις ισοπεδωτικές πολιτικές που θα οδηγήσουν χιλιάδες νέους ακόμα στην απόγνωση της ανεργίας. Μήπως μας στοίχισε ακριβά η ανοχή στους "σωτήρες"; 


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου