Διαμαντής Καρασούλας: "Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια όπως προστατεύετε τους τραπεζίτες"

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

"Προστατεύστε την ελληνική οικογένεια όπως προστατεύετε τους τραπεζίτες"

 
 

 
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα παιδιά που έγιναν τελικά δεκτά στους παιδικούς σταθμούς για τη νέα χρονιά έφερε μεγάλη απογοήτευση στις 41.270 περίπου οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες δεν κατάφεραν να εντάξουν το παιδί τους σε έναν παιδικό σταθμό μέσω του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ ("Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής") που χρηματοδοτείτε από το ΕΣΠΑ. Στην Ηλεία ειδικότερα εγκρίθηκαν 647 αιτήματα γονέων ενώ απερρίφθησαν 169 και ενδέχεται να απορριφθούν άλλα 174! 



Καλούμε την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την εξεύρεση επιπλέον οικονομικών πόρων ώστε να μπορέσουν και οι επιλαχούσες να καλύψουν τις κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς που ήδη υπάρχουν και αν είναι δυνατόν κανένα ελληνόπουλο να μην μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Η μητέρες έχουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ ανάγκη για εργασία -όσες έχουν πλέον αυτή την πολυτέλεια- και η φύλαξη των παιδιών τους τις πρωινές ώρες κρίνεται απαραίτητη. 

Θεωρώ ότι είναι καιρός η Ελλάδα να κοιτάξει πρώτα τα παιδιά της. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε έξω από τους παιδικούς σταθμούς το παιδί του φτωχού Έλληνα επειδή οι θέσεις -κυρίως στις μεγάλες πόλεις- καλύπτονται από τα παιδιά των αλλοδαπών που λόγω εισοδηματικών κριτηρίων έχουν πάντα προτεραιότητα. Επιτέλους, πάνω από τα εισοδηματικά κριτήρια υπάρχουν τα εθνικά κριτήρια.

Αυτοί που φτωχοποίησαν με την καταστροφική πολιτική τους την ελληνική οικογένεια, υποχρεούνται να μεριμνήσουν για τα παιδιά των Ελλήνων. Ας δείξουν το μισό ενδιαφέρον από όσο έδειξαν για να σώσουν τους Τραπεζίτες.


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου