Διαμαντής Καρασούλας: "Οφείλουμε να υπερασπιστούμε πάση θυσία, το σπίτι του Έλληνα"

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

"Οφείλουμε να υπερασπιστούμε πάση θυσία, το σπίτι του Έλληνα"

Μετά από απαίτηση της Τρόικας, η κυβέρνηση του εθνικού ξεπουλήματος ανακοίνωσε δια του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά τη σταδιακή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Αυτό σημαίνει ότι από το νέο έτος καταργείται η απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας η οποία ισχύει από το 2008 και το σπίτι του κάθε οικογενειάρχη είναι πια στον αέρα. 


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ως τώρα δημοσιευθεί, οι διαδικασίες πληστηριασμών θα ξεκινήσουν από τα σπίτια εκείνα τον οποίων ο πλειστηριασμός εκκρεμεί από το 2009. Ακόμα κι αν προστατευθούν οι ιδιοκτήτες που είναι άνεργοι ή έχουν τρία παιδιά, ή εισόδημα κάτω από 15.000 ευρώ, περίπου στα 110.000 σπίτια Ελλήνων οδηγούνται στην κατάσχεση! 
Τα επισφαλή δάνεια των Ελλήνων έχουν αγοραστεί ήδη από τα κοράκια του εξωτερικού, τα "distress funds" όπως ονομάζονται.
Τι θα συμβεί λοιπόν με όσους δουν το δάνειό τους - κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου - να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.


Όλοι εμείς λοιπόν, που έχουμε τάξει τον εαυτό μας στην αντίσταση κατά αυτής της πολιτικής που μέρα με τη μέρα οδηγεί τους Έλληνες στην εξαθλίωση και την δημόσια περιουσία στα χέρια των τοκογλύφων, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το σπίτι του Έλληνα. 

Η πρώτη κατοικία δεν κατάσχεται κύριοι της κυβέρνησης. Είναι ο ιδρώτας και το αίμα κάθε Έλληνα, τα όνειρά του, οι προσδοκίες του, η μοναδική κληρονομιά στα παιδιά του. Το κεραμίδι του κάθε Έλληνα είναι ιερό. Όπως και το καθήκον μας να σταματήσουμε το καταστροφικό σας έργο. Θα μας βρείτε μπροστά σας σε κάθε απόπειρα να πετάξετε στο δρόμο τα όνειρα του Έλληνα.


*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου