Διαμαντής Καρασούλας: Μήνυμα για το Πάσχα του Διαμαντή Καρασούλα

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Μήνυμα για το Πάσχα του Διαμαντή Καρασούλα

Την ώρα που ο Χριστιανισμός εορτάζει τα Πάθη του Χριστού, η Πατρίδα μας ανεβαίνει το δικό της μακρύ και ανηφορικό Γολγοθά. Ένα Γολγοθά χωρίς ορατή και δεδομένη την ανάστασή της όπως αυτή του Κυρίου μας. Όμως, ο Σταυρός του Χριστού μας αποτελεί για εμάς τους Χριστιανούς το όπλο και την ελπίδα μας. Δεν υπήρξε τυχαία η πρώτη σημαία του απελευθερωμένου Έθνους μας, αφού εκτός από σύμβολο της κοινής Ορθόδοξης πίστης του λαού μας, αποτέλεσε και σύμβολο της σταυροαναστάσιμης πορείας του μέσα στην Ιστορία.

"Πάσχα" σημαίνει "πέρασμα". Για τους Εβραίους, σήμαινε το πέρασμα μέσα από της Ερυθρά Θάλασσα, για το Χριστιανισμό, το πέρασμα από το θάνατο στη ζωή. Το Πάσχα του σύγχρονου Ελληνισμού δεν μπορεί παρά να αποτελέσει το πέρασμα της Πατρίδας μας από το τέλμα και το σκοτάδι της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην εθνική αναγέννηση και ανάταση, σε μια νέα μεταπολίτευση μακρυά από τα λάθη και τις παθογένειες του παρελθόντος. Με πίστη στις παραδοσιακές εθνικές και θρησκευτικές μας αξίες, στις  αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας, στην εθνική μας ολοκλήρωση μέσα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ας αντλήσουμε δύναμη, κι ελπίδα απ' το κενό μνημείο του Κυρίου μας κι ας γίνουμε όλοι κοινωνοί της αναστάσιμης χαράς. Εύχομαι ολόψυχα, το Φως της Ανάστασης του Χριστού μας να αποτελέσει για όλους και τον καθένα ξεχωριστά πηγή έμπνευσης και δύναμης και Πυξίδα ζωής.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου