Διαμαντής Καρασούλας: "Απαιτείται άμεσα εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας"

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

"Απαιτείται άμεσα εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας"

Την ώρα που η Κυβέρνηση Σαμαρά και η Αριστερά ασχολούνται με την επεξεργασία εθνικής στρατηγικής για την πάταξη του ρατσισμού των Ελλήνων κατά των λαθρομεταναστών, ο ελληνικός λαός με πρώτους τους νέους, οδηγείται στην απόγνωση εξαιτίας της μάστιγας της ανεργίας. 

 Όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία της Eurostat, η ύφεση της ελληνικής οικονομίας ξεπερνά το 4% και η ανεργία αγγίζει το 27,2%!  Συνολικά, στην Ελλάδα ο αριθμός των ανέργων έφτασε τα 1,320 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 24,1% το Φεβρουάριο και στις γυναίκες στο 31%.

 Η Χώρα μας λοιπόν κατέχει την πρωτιά της Ευρώπης στην ανεργία και το χειρότερο από όλα είναι ότι στους νέους έως 25 ετών η ανεργία στην Ελλάδα φτάνει το 62,5%! Και ασφαλώς μιλάμε για την καταγεγραμμένη ανεργία. Γιατί αν μιλήσουμε για την "ανεπίσημη" τότε τα νούμερα θα είναι σίγουρα πολύ πιο μεγάλα.
Απέναντι σε αυτήν την τραγική πραγματικότητα λοιπόν, η Κυβέρνηση δεν έχει να πει τίποτα, δεν έχει καμία λύση και κανένα σχεδιασμό εκτός από την αναμονή των περιβόητων επενδύσεων από το Κατάρ και την Κίνα για τις οποίες ακούμε συνέχεια πολλά αλλά ως τώρα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τα ελπιδοφόρα κηρύγματα για την ανάπτυξη που δήθεν έρχεται μαζί με το 2014, όταν το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) αλλά και ο ΟΟΣΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αισιόδοξες προβλέψεις της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του, προβλέπει για την Ελλάδα ύφεση και για το 2014 και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, αύξηση της ανεργίας στο 28.4% και αύξηση του χρέους πάνω από το 180% του ΑΕΠ!
Σε τί να ελπίζουν οι Έλληνες κ.Σαμαρά; Σε τί να επενδύσουν οι νέοι άνθρωποι όταν δύο στους τρεις βιώνουν καθημερινά τον εφιάλτη της ανεργίας ενώ οι υπόλοιποι δουλεύουν σαν σκλάβοι για 300 και 400 ευρώ; Είστε οι αυτουργοί της γενοκτονίας μιας ολόκληρης γενιάς της Πατρίδας μας και αυτό η γενιά μας δεν θα σας το συγχωρήσει ποτέ.   

*Ο Διαμαντής Καρασούλας είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου